Bokrecensioner

Bokrecension - Njut av choklad

2009-02-04 21:53 #0 av: Ebba-A

En recension av boken Njut av choklad, som innehåller 112 recept med choklad

 

Njut av choklad - Bokrecension

I julklapp nu i julas fick jag en bok, som heter Njut av choklad. Den innehåller 112 recept innehållande choklad. Jag har valt att skriva en liten recension av boken här.

 Njut av Choklad är en bok som innehåller 112 recept, alla innehållande någon form av choklad. Boken är en ur en hel serie som heter "Njut av ..." och är utgiven av Parragon Books.

Boken är uppdelad i fem kapitel:

  • Favoritdesserter
  • Kalla och kylda desserter
  • Bakverk och tårtor
  • Småkakor och annat gott

Varje kapitel börjar med en kort introduktion som innehåller bla. Tips och idéer.

Boken kostar ca 60 kr på Adlibris och är 240 sidor lång.

+ Bra recept med fina stora bilder. Bra inledning till varje kapitel.

- Saknas en beskrivning till varje recept lite om vad det ät t.ex. Många recept innehåller alkohol.

Boken är definitivt värt sitt pris, om man tycker om att baka och fixa. Jag har valt ett recept ut boken som smakprov.

 

Chokladkolaskorpor

Ingredienser:

115 gr smör
2 dl vetemjöl
1 dl råsocker

Fyllning och Täcke:

175 gr smör
1 ¾ dl råsocker
3 msk vit baksirap
400 gr kondenserad mjölk
200 g grovhackad choklad

 

Tillagning

  1. Häll smör, mjöl och socker i en matberedare och kör tills blandningen börjar samla sig. Tryck ner den i en smord och bakplåtspappersklädd 23 cm stor, låg fyrkantig kakform och jämn till ytan. Grädda i 180 grader varm ugn i 20-25 minuter, eller tills kakan är guldgul.
  2. Gör under tiden i ordning fyllningen. Häll smör, socker, sirap och kondenserad mjölk i en kastrull och värm på svag värme tills sockret har smält. Koka upp och sjud i 6-8 minuter under oavbruten omrörning tills smeten har blivit mycket tjock.. Häll den över skorpbottnen och ställ kallt i kylskåp tills fyllningen stelnat.
  3. Smält chokladen och låt den svalna. Bred sedan ut den över fyllningen. Ställ att stelna i kylskåpet. Skär skorporna i ca 24 bitar och servera.

 

Bild och text: Ebba A

Värd på Choklad iFokus

Anmäl
2009-02-05 10:03 #1 av: Faxlin

Ohh, låter som en bok väl värd att inflrskaffa. Får skriva den på önskelistan inför födelsedagen.
Men har en fundering. Det står att den är indelad i fem kapitel, men du har bara skrivit upp fyra av dem. Vilken är den femte?

 

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-02-05 16:55 #2 av: Ebba-A

#1 Oj, ska titta det femte sen så får dulägga in det? :)

Värd på Choklad iFokus

Anmäl
2009-02-05 18:41 #3 av: Faxlin

#2: Kan inte du gå in och redigera i din egna artikel då du är artikelförfattare?

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-02-05 19:07 #4 av: Ebba-A

#3 Nej. inte efter en timme :(

Värd på Choklad iFokus

Anmäl
2009-02-05 23:20 #5 av: Faxlin

#4: Men vad trist. Men bara hojta till så lägger jag in det som saknas :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2009-02-06 16:44 #6 av: Migoff

Låter som en bok man bör passa sig för Kyss

Anmäl
2009-02-06 17:37 #7 av: Faxlin

#6: Nej, nej, det låter som en bok man ska kasta sig på :-) Snacka om godsaker att lära sig göra. Och mina stackars barn kommer få ännu mer att provsmaka. Det är synd om dem.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.