Annons:
Etiketterreceptartikel
Läst 10221 ggr
Faxlin
2008-12-28 08:14

Vit chokladtryffel

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Om ni tycker om vit choklad är detta några att rekomendera faktiskt.

Ca 30 stycken

DSC00284.JPG 

200 g vit blockchoklad

1 dl Vispgrädde

1 droppe pepparmintolja

1 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

Hacka blockchokladen.
DSC00267.JPG

Koka upp grädden. Låt koka ca 1 minut.

Ta kastrullen från värmen.

Rör ner chokladbitarna så att de blandas med grädden.
DSC00281.JPG

Smaksätt med pepparmintoljan.

Låt stå ca 30 min.

Rör tryffeln blank och slät.

Täck över och ställ in i kylskåpet i ca 1 timme.

Forma små kulor av tryffeln.

Rulla dem i florsocker blandat med vaniljsocker.
DSC00280.JPG

Förvara i kylskåp.

DSC00283.JPG

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Celine-
2008-12-28 19:53
#1

det ser otroligt gott ut, fast jag är inte en  vit choklad människa^^

[lillbrun]
2008-12-28 22:33
#2

Jag har perioder på jag äter massa vit choklad men sen tröttnar man lätt.

Nu var det ett tag sen och dessa bilder får en att bli sugen :)

Faxlin
2008-12-28 23:49
#3

#1: Jag är inte heller en vitchoklad människa. Dock blandat vit och ljus choklad. Det är underbart :-) Dessa var faktiskt goda ändå.

#2: Gör du dessa får du gärna berätta vad du tyckte om dem.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Frida
2008-12-29 21:19
#4

När jag gör vit chokladtryffel använder jag mig av halva detta recept, nämligen:

1 dl grädde
200g vit blockchoklad

Sedan har jag i 2 msk cointreau och det blir supergott! Det hela blir lite löst och svårt att rulla om man inte gör det snabbt (måste stelna i kylskåp) så man kan minska på mängden grädde en aning (eller spriten) eller ta i mer choklad.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Ebba-A
2008-12-30 21:40
#5

Ska nog göra sånna imorgon, beroende på hur mycket choklad jag har kvar, Tänkte göra vit chokladpannacotta med hallonsås, sen servera med hela hallon och en tryffel :)

Värd på Choklad iFokus

Ebba-A
2008-12-31 17:13
#6

Dom blev helt misslyckade. Smeten var jättekladdig efter två timmar i frysen. sen när jahg rulladee dom sjönk dom ihop helt.

Värd på Choklad iFokus

Annons:
Faxlin
2009-01-02 02:14
#7

#6: De var lite kladdiga när jag gjorde dem med. Men man fick ta dem direkt ur kylen, rulla dem och sedan in i kylen snabbt igen. Sedan fungerade de bra. Men du får testa igen.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Ebba-A
2009-01-02 02:22
#8

#7 Tror jag kokade grädden för lite ;) Men ska ng provas igen :)

Värd på Choklad iFokus

Faxlin
2009-01-02 02:23
#9

#8: Ja det tar sin tid med kokningen så det kan vara så.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Frida
2009-01-02 22:53
#10

Ta och "smörj in" händerna med florsocker innan ni rullar tryfflarna. Då blir det inte riktigt så kladdigt och går fortare. Samma sak gäller även med kakao om man gör tryfflar på ljus eller mörk choklad. Sen är det inte helt fel att ha i lite mer choklad eller något mindre grädde när man använder vit choklad.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

LiindaH
2009-01-04 18:57
#11

Dom är ju så farligt goooda.
Skulle lätt vilja göra sådana hära :)

// Liinda

Oriel
2009-01-17 13:54
#12

Ska testa dem :D

-' Rebecca Johansson

 

Faxlin
2009-01-17 14:13
#13

#12: Ja gör det och berätta gärna vad du tycker sedan.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Oriel
2009-01-17 15:15
#14

De är i kylen nu men smeten är inte slät utan ganska fast och det är vätska som rinner ut hela tiden xD

-' Rebecca Johansson

 

Faxlin
2009-01-17 15:42
#15

Vätska som rinner ut? Låter inte som min smet. Fast det är klart, jag ställde in min och glömde den där några timmar så min var så fast att jag fick ha den framme tills den mjuknat lite igen :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Choklad
2009-01-25 22:26
#16

Det kanske blir gott med citron ?

U R us

Faxlin
2009-01-26 02:24
#17

#16: Ja det kan nog vara gott det med. Allt är värt att testa :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2009-01-26 02:25
#18

#16: Ja det kan nog vara gott det med. Allt är värt att testa :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

LiindaH
2009-01-28 15:01
#19

JAG VILL HAA

Åsa baka ;D

// Liinda

Faxlin
2009-01-28 17:24
#20

haha, Liinda att du inte sa något åt mig då. Har sådana här i kylen :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
JAUS
2009-05-30 19:54
#21

Amedei har en vit choklad som inte är lika söt sliskig som andra. Annars så duger lindt's vita choklad om man inte äter den direkt. Ett nyttigare alternativ till florsockret är kokosflingor, för de som vill minska socker intaget.

bea28
2009-05-31 00:55
#22

dom där har jag gjort, och dom blev jättegoda :) dock , hehe, råkade jag ha i liiiite mer pepparmintsolja än vad det står i receptet… fler än 4 droppar ska man inte ha i x)

Faxlin
2009-05-31 22:58
#23

Skojigt bea28 att du testat dem och tyckte om dem. Men som du säger, man får vara lite försiktig med minten :-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

bea28
2009-06-01 18:19
#24

#23 haha, yep ;) det luktade mint i hela svalen sen XD

[Saiva]
2009-06-07 21:53
#25

#14

Kanske grädden var för varm när du rörde ner chokladen? Det har hänt mig någon gång att allting skar sig när jag hällde i chokladen direkt i den kokta grädden…

bea28
2009-06-10 00:16
#26

#16, kanske lime är gott i? (btw kunde jag ett recept på "snöbollar", vita chokladbollar med lime i. himmelskt goda :D)

RavenTheAngel
2009-06-10 16:10
#27

detta måste jag testa nång tack för tipset Faxlin..Tungan ute

Annons:
[Buppie]
2009-06-16 20:26
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#28

Läste det här igår och dregglade nästan ner hela skrivbordet så idag testade jag :P  dom blev supergoda :)

Smeten vilar ^^

[Buppie]
2009-06-16 20:27
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Rörde smeten slät :P

[Buppie]
2009-06-16 20:28
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

smeten i kylen

[Buppie]
2009-06-16 20:28
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

VOOOOULA!! 

klart :D

[Buppie]
2009-06-16 20:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#32

Närmare :)

RavenTheAngel
2009-06-25 18:53
#33

#32 ser mumsigt ut du..Tungan ute dreggel var dem goda då?Flört

[Buppie]
2009-06-25 19:39
#34

#33  ja, dom blev supergoda :D:D

Konsistensen var ungefär som smör :O  men det var gott men lite konstigt.

Annons:
RavenTheAngel
2009-07-04 05:01
#35

#34 aha Glad

destroyed
2009-07-04 22:32
#36

Åhh! dem måste jag testa!!

Belindaa
2009-07-08 23:45
#37

Såg inte dåligt ut, nu blev jag sugen! Guld i mun

Upp till toppen
Annons: