11. Drickbar choklad

Varm choklad på bästa sätt

2009-11-18 22:21 #0 av: HannaM

Dagens fråga är, hur gör ni varm choklad? På oboypulver eller med kakao och socker? Kanske på smält choklad? Kryddar ni med något? Toppar ni med något smaskigt som vispad grädde eller marshmallows?

 

 

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-11-18 22:27 #1 av: HannaM

Jag brukar göra på kakao och sockerblandning som rörs ut i lite mjölk. Ungefär lika mycket av varje eller lite mer kakao beroende på om jag är sugen på mer eller mindre söt choklad. Sen värmer jag mjölk i en kastrull och har i hackad mörk choklad (oftast lindt) som får smälta. När chokladen är smält och mjölken ryker så hälls mjölken över chokladröran. Gillar att ha marshmallows på! Grädde funkar också men det måste man ju vispa=)

Brukar ofta ha i någon krydda i socker och kakaoblandningen också. Vanilj eller kardemumma men har provat chili också. Näste projekt är att prova ingefära i.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-11-18 22:48 #2 av: Carlo

Mums !

Lindt är goda!

Tror du att det smakar gott med 90 %-ig Cacao choklad från lindt?

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Anmäl
2009-11-18 23:14 #3 av: HannaM

#2 Varför inte=) Prova och berätta!

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-11-18 23:17 #4 av: Carlo

#3 Visst!

Ska göra det imorgon, har sovmorgon så då kan man ju passa på ;)

Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.seblodgivning.ifokus


Anmäl
2009-11-18 23:19 #5 av: [MissDiss]

Oboy så klart! :P

Mamma brukar göra med kakao och det är blä xD

// Missy - Medarbetare på Choklad & Dvärghamster iFokus

Anmäl
2009-11-18 23:22 #7 av: HannaM

Ibland avänder vi sånna där chokladklubbor som man kan köpa i en del chokladbutiker. Då har man varm mjölk och så stoppar man i klubban och rör om och låter chokladen smälta i mjölken, mumsigt det med.

http://hannasskafferi.blogaholic.se/ http://www.classicferret.se
Anmäl
2009-11-21 21:22 #20 av: sayuri

#1 Måste nog säga att din varma choklad är väldig god... även om jag kanske behöver lite mer socker än andra haha

Anmäl
2010-03-28 20:24 #21 av: Bergspuman

Jag brukar göra varm choklad på lättmjölk, Ica's kakaopulver och strösuketter. Innan någon nu skyndar till och skriker om sötningsmedel - den här chokladen blir inte alls särskilt söt. Men den blir varm, mustig och alldeles lagom söt för mig. En blandning jag provat mig fram till genom åren, dricker den i stort sett dagligen.

4 dl lättmjölk

5 tsk strösuketter

4 tsk kakao

Värms långsamt.

Anmäl
2010-03-28 20:44 #22 av: TheoA

Jag brukar göra med oboy pulver och lite grädde på ibland :)

// Theodor 

Medarbetare på Choklad ifokus 

 

Anmäl
2010-03-28 21:29 #23 av: Sunrise

Jag värmer lite mjölk i en kastrull, häller lite av det i en mugg, sedan rör jag ner socker och kakao-pulver i kastrullen och rör tills allt är blandat och sockret. Sedan vispar jag den varma mjölken (som jag tidigare hällde över i en mugg) och när den är skummig så häller jag choklad-mjölken över skummet. Klart! Jag tycker det blir jättegott, ibland när jag vill ha krämigare resultat så har jag i lite grädde också, fast inte till mjölkskummet då :P

Anmäl
2010-03-28 22:34 #24 av: Åsa S

Jag brukar bara värma mjölk (3% el gammeldags) och sedan bryter jag ner mörk choklad i den varma mjölken och medans den smälter vispar jag tills det är löst och så häller jag i en kopp.

Anmäl
2010-03-30 11:46 #25 av: Hustigern

Kakao, grädde, mjölk, mörk choklad som får smälta och så en liten liten skvätt mörk rom. Mums

Anmäl
2010-11-08 15:14 #26 av: Hamstertjej

Kakao, socker, varm mjölk, vispgrädde på och strör lite kanel på:) Asgott!

Anmäl
2010-11-08 18:44 #27 av: bunnyheart

Åå det vattnas i munnen på migOskyldig! Haha

Jag tycker om med smält choklad, varm mjölk grädde och doppa en ckoklad bit som smälter ååå MUMS!!!!!!

Jag gillar annars kakao, socker , varm mjölk (såklart) och grädde!
/Johanna

Anmäl
2010-11-08 19:21 #28 av: Cazzos

Oboy. Vanlig oboy.

Hade klippt några marshmallows förut och la i dom. Mums, det var gott.

Anmäl
2010-11-08 19:26 #29 av: bunnyheart

Tkr Marshmallows är gott i varmchoklad och kan tillägga att jag ibland tar O'boy =) 

Anmäl
2011-01-12 02:24 #30 av: [SarasB]

vispa en äggvita, blanda i kakao och socker efter smak, den ska fortfarande vara hyfsat luftig, blir som en tjock kräm. värm 2/3 kopp mjölk. över med chokladkrämen på mjölken, drick!

Anmäl
2011-01-12 12:05 #31 av: ryttarn

När jag gör varm choklad använder jag Chokladdryck från Oxfam (fair trade förståss) Man blandar först ut med lite mjölk tills man har en chokladkräm, sedan spär man på med mjölk. Väldigt god chokladsmak och inte för söt.

En mycket god smaksättning är chilli, har turen att ha egenimporterad chilli från Pakistan som är något alldeles extra....

 

Oxfams drickchoklad kan du bland annat hitt här

Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus

Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!

Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss

www.isil.se

Anmäl
2011-01-17 00:12 #32 av: Elshira

Jag vet inte vad jag gör för fel... Men när jag gör mer riktig choklad så blir det dels alltd grynigt (nästan so om det skär sig) och sedan så tyckaer jag inte det smakar någon stan i närheten av hur den vanliga chokladen smakar. Det blir äckligt o.O

Jag brukar oftast köra med O´boy i.af, tycker det blir väldigt gott, dock brukar jag ha ganska så mycket i för att få mycket smak!

I nödvärn är det lite drgt 50%50 cacao och socker, det är helt ok det med :)

Anmäl
2011-02-11 18:01 #33 av: Mjew

En kopp mjölk
Lite grädde
1,5 msk kakao (alltså riktigt matsked, inte nåt sånt där fjösigt litet mått)
2 msk strösocker
Höftar i lite vaniljsocker
1 tsk mörk sirap
1 nypa salt

Toppas med en klick vispad grädde och ev lite kanel. Om nom nom Skrattande

Anmäl
2011-02-17 12:34 #34 av: [marizia]

Jag brukar koka mjölken först, sedan slänger jag i oboy pulver, sedan blnadar och mixar lite, sist slänger jag i 2 kex choklad , dom små som finns.

och sen häller jag i den i en kopp, och toppar med grädde och maränger!

Väldigt gott, men väldigt onyttig! Skrattande

Anmäl
2011-04-10 19:49 #35 av: Huldan

Varm mjölk
Kakao
Honung (riktigt, inte flytande ;p)
Grädde
Marshmallows

Anmäl
2011-06-02 10:26 #36 av: Wand

Blandar ihop kakao och socker i ett glas tillsammans med en skvätt mjölk så det blir en gegga. På så sätt blir det lättare att vispa ner i den värmande mjölken, kakao brukar ju inte lösas så lätt! 

Sedan som sagt så vispar jag ner det i kastrullen med en visp, och sedan är jag klar. Har gärna grädde på också, jag är en riktig liten gräddoman. 

Power is when you've got all the justification to kill,  and you don't

Anmäl
2011-08-21 21:02 #37 av: [CinderRainfall]

Brukar värma sojamjölk och ha i typ en matsked kakao. Det behövs inget socker efterssom sojamjölken är ganska söt.

Anmäl
2011-09-13 16:33 #38 av: Auroris

jag gör med oboy pulver ibland lägger jag på grädda och machemelows och strössel på :DD

Anmäl
2011-09-13 19:52 #39 av: [CinderRainfall]

också brukar jag ha i lite kardemumma, kanel och ingefära :) det är gott!

Anmäl
2011-10-21 17:10 #40 av: Michaela-N

Ibland när jag blir så där väldigt sugen på varm choklad köper jag detta:

  • Kakao
  • Mjölk
  • Vispgrädde (vaniljvisp om möjligt)
  • Socker
  • Mjölkchoklad
  • Marshmallows

Blir fantastiskt gott. Man får blanda lite som man vill, jag använder inga mått. Men den blir jättegod i alla fall.


Anmäl
2011-11-21 16:35 #41 av: TheoA

Vi fick varm choklad av läraren idag, som vi alltid får på måndagar :DD Den var ljuvlig... Mjölk, röd eller gammaldags, fast helst riktig direkt från kon.. (Tycker jag) Kakao, tog en matsked till 2 koppar.. och kanske 4 msk socker, låt det bli riktigt varmt, och drick! Ljuvligt!

// Theodor 

Medarbetare på Choklad ifokus 

 

Anmäl
2011-12-18 19:00 #42 av: Carnosa

Jag avskyr varm choklad gjord på oboy, den är alldeles för sliskig. Varm choklad gjord av kakao däremot är underbart! Jag brukar blanda kakao, socker och vanilj och sedan vispa i det i den fetaste mjölk jag kan få tag på helst mjölk direkt från ladugård Glad

Anmäl
2012-01-04 22:02 #43 av: Minty10

Är inte så värst förtjust i oboy, utan använder istället kakao. Jag blandar två tsk kakao, med en eller två tsk socker, samt en tsk vaniljsocker och en knivsudd kanel. Detta blandar jag sedan i en kopp tillsammans med en skvätt mjölk eller grädde, tills det blir "slätt". Sedan så häller jag resten av mjölken, så att koppen blir fylld och värmer i micron på 1,5 minuter. Om man vill så kan man toppa med grädde eller marshmallows eller annat. :)

Anmäl
2012-01-05 20:28 #44 av: nykanin

använder mig bara av oboy pulver och mjölk

ibland om jag vill lyxa till de lite så har jag i lite marshmallows :)

har inte provat något annats faktiskt kanske bode göra de ;)

Anmäl
2012-01-05 23:42 #45 av: [Bibbo]

Jag lägger mjölk i kastrullen , sen när mjölken har blivigt lite varm tar jag i socker &''blandar'' & sen när det har blivigt varmare har jag i kako som jag blandar & sen brukar jag (ibland) ha i ovispad grädde & vispad grädde över. Mums :D

Anmäl
2012-01-06 12:43 #46 av: TheoA

#42 Japp mjölk direkt från kon är verkligen godast när man gör varmchoklad :)

// Theodor 

Medarbetare på Choklad ifokus 

 

Anmäl
2012-01-23 12:14 #47 av: Sweli


5 hela ägg
1 msk sukrin/stevia eller socker om man vill

1/2 dl organic kokosfett
60 g 86% mild Lindt mörk choklad
3 dl grädde
2 dl vatten

Jag tar 5 hela ägg i en mixer med 1/5 dl organic kokosfett.
1 msk sukrin blandat med stevia. 
Mixa en stund.
Sedan värm 3 dl grädde och lägg i 60 gr mörk 86% mild Lindt  och låt den smälta.

Lägg i gräddchokladen i mixern och tillsätt 2 dl. hettvatten

mixa allt och servera.

Super krämig och god.

 

Anmäl
2012-02-02 15:12 #48 av: MajaL

Två recept har jag. :)

Ett aztekrecept. En massa kryddor och annat.

Sedan har jag "snabbvarianten" på kakao, muskvadosocker (ljust) och sirap.

Anmäl
2012-02-14 18:52 #49 av: AliceTheGirl

Gjorde innan med oboy-pulver, men nu på kakao. Tar i 3 skedar socker, en sked kakao, blandar, heller i lite grädde, blandar, i med varm mjölk. Glad

Och avslutar förstås oftast med vispgrädde ;)

Anmäl
2012-03-12 18:10 #50 av: chokladgumman

Jag gillar choklad av kakao med lite vaniljglass på toppen!Tungan ute

 

PS

Himla mumsigt!!!

Anmäl
2012-03-15 07:23 #51 av: AliceTheGirl

#41 Får ni varm choklad av läraren varje måndag? :o Snäll lärare ni har i alla fall! :D

Anmäl
2012-03-20 13:52 #52 av: vinteralvan

Jag gör på smält 80%-ig choklad, muskavadosocker och mjölk, gärna en skvätt rom i också.

Anmäl
2012-03-20 16:24 #53 av: TheoA

#51 Ja, för hon vet att alla är trötta, och för att hon själv är typ beroende av varm choklad.

// Theodor 

Medarbetare på Choklad ifokus 

 

Anmäl
2012-04-20 08:12 #54 av: Alexandra-HG

vinteralvan : Har du testat Le Comptoir de Mathilde - Grand Marnier? Enkelt och fantastiskt gott! :)

Anmäl
2012-04-20 08:41 #55 av: vinteralvan

#54 Nej med det måste jag göra snart. Ska nog göra lite choklad ikväll efter den här regnruskdagen.

Anmäl
2012-05-04 17:24 #56 av: Sniff

Puttar upp med min varma choklad... Havredryck och chokladpulver, in i micron en stund och klart! Skrattande

/Signe, medarbetere på Harry Potter och Bichon

Anmäl
2012-05-07 16:10 #57 av: rebeccajansson

Här har jag ett recept som jag haft sedan konditorskolan.

 

Chokladmjölk

Chokladmjölken som värmer på flera sätt

10st koppar á 1.2dl

 

Dryck:

1 L mjölk standard

30 gr Rörsocker

1/2 Vaniljstång

2st kanelstänger

150gr Belcolade Costa Rica 64%

1. Värm mjölken med socker och kryddor till 90C.

2. Låt stå och dra i 10min.

3. Värm på mjölken igen till 90C och slå den sedan genom en sil över chokladen. Mixa slät.

4. Krydda gärna chokladmjölken med muskot, nymalen svartpeppar, chili elr en skvätt mörk god rom.

Anmäl
2012-05-08 19:49 #58 av: Alexandra-HG

Enklast möjliga sättet att få lyxig varm choklad! Kolla:

Le Comptoir de Mathilde - Grand Marnier

39 kr Le Comptoir de Mathilde - Grand Marnier
Le Comptoir de Mathilde - Milk Caramel

39 kr Le Comptoir de Mathilde - Milk Caramel
Anmäl
2012-08-03 20:41 #59 av: LajvKrattan

Själv kör jag för tillfället med fukig oboyOskyldig men när jag verkligen vill lyxa till det så gör jag som #1. För övrigt så ersätter jag mjälken till mina cornflakes med kall choklad varje helgTungan ute

Anmäl
2012-10-09 17:01 #60 av: sotlynx

Inte för krångligt...inte så noga!

Gammeldags mjölk

Massor av mörk choklad (  85% )

Muscovado

Lite kanel

Lite "Berömda gåsen"

Så många marshmallows jag kan trycka i koppen...Skrattande

Mums för kalla tanter...

Anmäl
2012-10-12 15:59 #61 av: Perly

2dl mjölk
2tsk kakao
2tsk oboypulver
½tsk vaniljsocker
1 marianne karamell

gärna marshmallows eller grädde till om det finns

Alltid Oavsett

Anmäl
2012-10-15 20:16 #62 av: karro1999

oboy och mjölk

 

Anmäl
2012-10-16 20:10 #63 av: BettaSplendens

Hehe jag tycker det är jätteäckligt med mörk choklad i :P Min bästa varm choklad görs på oboypulver eller socker blandat med kakao. Värmer mjölken i mikron eller i kastrull. Blandar ihop allt och skummar lite mjök sen färgade minimarsmallows i olika färger på det! Och sugrör är bara ett extra plus :D


Anmäl
2012-10-16 22:08 #64 av: Justbe

1,5 matsked socker

1,5 tsk kakao

ca 1-1,5 dl mjölk

 

värm mjölken

häll i socker och kakao

blanda

den ha i lite extra mjölk så blir den inte lika ''hot''

 

mumms

Jag lever inte för att äta Jag äter för att leva.

Jag är en medis på Barnens iFokus.

Anmäl
2012-10-16 23:30 #65 av: [peter54]

Jag har alltid gjort varm choklad på samma sätt sedan jag var barn, men då var det fattigt och man fick inte ta så mycket mjölk. Då blandade man först kakao och socker med en skvätt mjölk, men ibland med vatten och rörde tills det blev en jämn smet.

Därefter hällde man på varmt vatten och rörde om, sedan hällde man i en skvätt mjölk ungefär som man gör med te om man dricker te med mjölk.

Numera använder jag förstås mjölk hela vägen och inte vatten, men jag gör alltid smeten först och häller på den varma mjölken sedan, annars tycker jag att kakaopulvret blandar sig dåligt.

Oboy har ju så mycket socker så det går inte att dricka tycker jag. Glad

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2013-01-04 20:41 #66 av: the_flash

Brukar inte ha tid till varm choklad. Men när jag har tid:

Häller mjölk, socker och kakao i en kastrull (prövar mig fram till rätt smak men jag vill ha den mörk!) Sedan när den har värmts upp tar jag och blandar i liiiite snabbkaffepulver. Vet inte om jag hanterar kaffepulvret rätt eller så..., men det blir riktigt gött för en som gillar kaffechoklad :) Brukar inte toppa med något, men grädde är gott på.

Anmäl
2013-01-04 20:42 #67 av: the_flash

Brukar inte ha tid till varm choklad. Men när jag har tid:

Häller mjölk, socker och kakao i en kastrull (prövar mig fram till rätt smak men jag vill ha den mörk!) Sedan när den har värmts upp tar jag och blandar i liiiite snabbkaffepulver. Vet inte om jag hanterar kaffepulvret rätt eller så..., men det blir riktigt gött för en som gillar kaffechoklad :) Brukar inte toppa med något, men grädde är gott på.

Anmäl
2013-01-28 15:49 #68 av: Effie

Jag brukar inte göra varm choklad - men den här tråden fick mig att tänka på chokladen min mamma brukade göra till mig.
Mjölk, kokesjokolade (hon var norska), kanske socker (det minns jag inte) och en aning salt.

___________________________________________________

Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Anmäl
2013-02-05 21:51 #69 av: tusstuss

Jag gillar att gora rolaig mixar, ny smaker, och olika varianter på varm choklad.

Ett av mina favvo recept som jag har hittat på själv XD

1. Blanda  varm mjölk och kakapulver.

2. Häll upp det i en kopp.

3. Häll på visspad grädde!

4. Lägg ner en eller två mintkarameller i chokladen.

5. Häll på mini marsmellows.

6 YUMMY!

Anmäl
2013-02-17 09:11 #70 av: SchappisenWilton

Jag brukar göra varm choklad med oboypulver, men min kompis gör alltid med kakao och socker, oftast blir hennes godare, men ibland har hon lite för lite socker i, och då blir allting jätteäckligt... Men oftast gör hon godare varm choklad än jag gör.

Anmäl
2013-02-17 17:31 #71 av: Blodfot

Nu blir jag suktad, tack för bra tips alla!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-04-17 16:38 #72 av: Olivia8383


Jag brukar göra varm choklad på socker och kakao,jag försöker ha lika mycket av varje. Sedan så brukar jag ha minimarshmellows i eller grädde när vi har något av de hemma. Kär

#70 E de mig du menar Lea? GladHjärta

Anmäl
2013-04-18 10:25 #73 av: Blodfot

Jag gör mitt av kaokao stevia (ett nyttigare socker) och lite vaniljsocker ibland med lite sirap i.

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2013-04-26 01:17 #74 av: Lina Strindlund


Mitt bästa recept (med inspiration från Filmen chocolat) som är vegansk, och den godaste choklad jag druckit!

 

0,5 dl havregrädde (Oatly iMat)

2-3 tsk kakao (gärna eko)

1-2 dl hett vatten

1-2 nypor chilipulver (se till att det är ren chili eller ev. anchochili)

 

Alltså INGET SOCKER! Ändå supergott! Kan dock ta några gånger att vänja sig vid att det är sockerfritt.

Anmäl
2013-04-26 13:15 #75 av: Sniff

#74 Det lät gott! Det måste jag testa någon gångDrink

/Signe, medarbetere på Harry Potter och Bichon

Anmäl
2013-11-18 21:18 #76 av: Sabsan

Bästa varma chokladen jag druckit var gjord på chokladpulver från Kahls. Det stod exakt hur många gram man skulle använda till önskad volym. Riktigt gott! 
Har jag inte möjlighet till den lyxen så blandar jag egen (antingen med kakao eller oboy som bas) sedan toppar jag med vispad grädde.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.