Varm choklad på bästa sätt
Dagens fråga är, hur gör ni varm choklad? På oboypulver eller med kakao och socker? Kanske på smält choklad? Kryddar ni med något? Toppar ni med något smaskigt som vispad grädde eller marshmallows?
Jag brukar göra på kakao och sockerblandning som rörs ut i lite mjölk. Ungefär lika mycket av varje eller lite mer kakao beroende på om jag är sugen på mer eller mindre söt choklad. Sen värmer jag mjölk i en kastrull och har i hackad mörk choklad (oftast lindt) som får smälta. När chokladen är smält och mjölken ryker så hälls mjölken över chokladröran. Gillar att ha marshmallows på! Grädde funkar också men det måste man ju vispa=)
Brukar ofta ha i någon krydda i socker och kakaoblandningen också. Vanilj eller kardemumma men har provat chili också. Näste projekt är att prova ingefära i.
Mums !
Lindt är goda!
Tror du att det smakar gott med 90 %-ig Cacao choklad från lindt?
Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.se & blodgivning.ifokus
#2 Varför inte=) Prova och berätta!
#3 Visst!
Ska göra det imorgon, har sovmorgon så då kan man ju passa på ;)
Hälsningar,
Carlo
Följ mig på instagram: andrethenoble
Medarbetare på choklad.ifokus.se & blodgivning.ifokus
Oboy så klart! :P
Mamma brukar göra med kakao och det är blä xD
Ibland avänder vi sånna där chokladklubbor som man kan köpa i en del chokladbutiker. Då har man varm mjölk och så stoppar man i klubban och rör om och låter chokladen smälta i mjölken, mumsigt det med.
#1 Måste nog säga att din varma choklad är väldig god… även om jag kanske behöver lite mer socker än andra haha
Jag brukar göra varm choklad på lättmjölk, Ica's kakaopulver och strösuketter. Innan någon nu skyndar till och skriker om sötningsmedel - den här chokladen blir inte alls särskilt söt. Men den blir varm, mustig och alldeles lagom söt för mig. En blandning jag provat mig fram till genom åren, dricker den i stort sett dagligen.
4 dl lättmjölk
5 tsk strösuketter
4 tsk kakao
Värms långsamt.
Jag brukar göra med oboy pulver och lite grädde på ibland :)
Jag värmer lite mjölk i en kastrull, häller lite av det i en mugg, sedan rör jag ner socker och kakao-pulver i kastrullen och rör tills allt är blandat och sockret. Sedan vispar jag den varma mjölken (som jag tidigare hällde över i en mugg) och när den är skummig så häller jag choklad-mjölken över skummet. Klart! Jag tycker det blir jättegott, ibland när jag vill ha krämigare resultat så har jag i lite grädde också, fast inte till mjölkskummet då :P
Jag brukar bara värma mjölk (3% el gammeldags) och sedan bryter jag ner mörk choklad i den varma mjölken och medans den smälter vispar jag tills det är löst och så häller jag i en kopp.
Kakao, grädde, mjölk, mörk choklad som får smälta och så en liten liten skvätt mörk rom. Mums
Kakao, socker, varm mjölk, vispgrädde på och strör lite kanel på:) Asgott!
Åå det vattnas i munnen på mig! Haha
Jag tycker om med smält choklad, varm mjölk grädde och doppa en ckoklad bit som smälter ååå MUMS!!!!!!
Jag gillar annars kakao, socker , varm mjölk (såklart) och grädde!
/Johanna
/Johanna.
Hästblogg med min hopp-ponny Nora som jag ägt i över 2 år♡♡♡
Kaninblogg♥♥♥
"För världen är du någon,
men för någon är du världen."
Oboy. Vanlig oboy.
Hade klippt några marshmallows förut och la i dom. Mums, det var gott.
Tkr Marshmallows är gott i varmchoklad och kan tillägga att jag ibland tar O'boy =)
/Johanna.
Hästblogg med min hopp-ponny Nora som jag ägt i över 2 år♡♡♡
Kaninblogg♥♥♥
"För världen är du någon,
men för någon är du världen."
vispa en äggvita, blanda i kakao och socker efter smak, den ska fortfarande vara hyfsat luftig, blir som en tjock kräm. värm 2/3 kopp mjölk. över med chokladkrämen på mjölken, drick!
När jag gör varm choklad använder jag Chokladdryck från Oxfam (fair trade förståss) Man blandar först ut med lite mjölk tills man har en chokladkräm, sedan spär man på med mjölk. Väldigt god chokladsmak och inte för söt.
En mycket god smaksättning är chilli, har turen att ha egenimporterad chilli från Pakistan som är något alldeles extra….
Oxfams drickchoklad kan du bland annat hitt här
Jerker Klang,
medarbetare på ponnytrav ifokus
Gemenskap, glädje och fart - ponnytrav såklart!
Stuteri Isil, Sagolika Gotlandsruss
Jag vet inte vad jag gör för fel… Men när jag gör mer riktig choklad så blir det dels alltd grynigt (nästan so om det skär sig) och sedan så tyckaer jag inte det smakar någon stan i närheten av hur den vanliga chokladen smakar. Det blir äckligt o.O
Jag brukar oftast köra med O´boy i.af, tycker det blir väldigt gott, dock brukar jag ha ganska så mycket i för att få mycket smak!
I nödvärn är det lite drgt 50%50 cacao och socker, det är helt ok det med :)
Hakuna matata!
En kopp mjölk
Lite grädde
1,5 msk kakao (alltså riktigt matsked, inte nåt sånt där fjösigt litet mått)
2 msk strösocker
Höftar i lite vaniljsocker
1 tsk mörk sirap
1 nypa salt
Toppas med en klick vispad grädde och ev lite kanel. Om nom nom
Jag brukar koka mjölken först, sedan slänger jag i oboy pulver, sedan blnadar och mixar lite, sist slänger jag i 2 kex choklad , dom små som finns.
och sen häller jag i den i en kopp, och toppar med grädde och maränger!
Väldigt gott, men väldigt onyttig!
Varm mjölk
Kakao
Honung (riktigt, inte flytande ;p)
Grädde
Marshmallows
Blandar ihop kakao och socker i ett glas tillsammans med en skvätt mjölk så det blir en gegga. På så sätt blir det lättare att vispa ner i den värmande mjölken, kakao brukar ju inte lösas så lätt!
Sedan som sagt så vispar jag ner det i kastrullen med en visp, och sedan är jag klar. Har gärna grädde på också, jag är en riktig liten gräddoman.
Det verkliga livet existerar i fantasin. Did I mention demons?
Brukar värma sojamjölk och ha i typ en matsked kakao. Det behövs inget socker efterssom sojamjölken är ganska söt.
jag gör med oboy pulver ibland lägger jag på grädda och machemelows och strössel på :DD
också brukar jag ha i lite kardemumma, kanel och ingefära :) det är gott!
Ibland när jag blir så där väldigt sugen på varm choklad köper jag detta:
- Kakao
- Mjölk
- Vispgrädde (vaniljvisp om möjligt)
- Socker
- Mjölkchoklad
- Marshmallows
Blir fantastiskt gott. Man får blanda lite som man vill, jag använder inga mått. Men den blir jättegod i alla fall.
Vi fick varm choklad av läraren idag, som vi alltid får på måndagar :DD Den var ljuvlig… Mjölk, röd eller gammaldags, fast helst riktig direkt från kon.. (Tycker jag) Kakao, tog en matsked till 2 koppar.. och kanske 4 msk socker, låt det bli riktigt varmt, och drick! Ljuvligt!
Jag avskyr varm choklad gjord på oboy, den är alldeles för sliskig. Varm choklad gjord av kakao däremot är underbart! Jag brukar blanda kakao, socker och vanilj och sedan vispa i det i den fetaste mjölk jag kan få tag på helst mjölk direkt från ladugård
Livet kan vara krokigt, men aldrig utan mening!
Är inte så värst förtjust i oboy, utan använder istället kakao. Jag blandar två tsk kakao, med en eller två tsk socker, samt en tsk vaniljsocker och en knivsudd kanel. Detta blandar jag sedan i en kopp tillsammans med en skvätt mjölk eller grädde, tills det blir "slätt". Sedan så häller jag resten av mjölken, så att koppen blir fylld och värmer i micron på 1,5 minuter. Om man vill så kan man toppa med grädde eller marshmallows eller annat. :)
använder mig bara av oboy pulver och mjölk
ibland om jag vill lyxa till de lite så har jag i lite marshmallows :)
har inte provat något annats faktiskt kanske bode göra de ;)
Mvh Linnéa
Jag lägger mjölk i kastrullen , sen när mjölken har blivigt lite varm tar jag i socker &''blandar'' & sen när det har blivigt varmare har jag i kako som jag blandar & sen brukar jag (ibland) ha i ovispad grädde & vispad grädde över. Mums :D
#42 Japp mjölk direkt från kon är verkligen godast när man gör varmchoklad :)
5 hela ägg
1 msk sukrin/stevia eller socker om man vill
1/2 dl organic kokosfett
60 g 86% mild Lindt mörk choklad
3 dl grädde
2 dl vatten
Jag tar 5 hela ägg i en mixer med 1/5 dl organic kokosfett.
1 msk sukrin blandat med stevia.
Mixa en stund.
Sedan värm 3 dl grädde och lägg i 60 gr mörk 86% mild Lindt och låt den smälta.
Lägg i gräddchokladen i mixern och tillsätt 2 dl. hettvatten
mixa allt och servera.
Super krämig och god.
Två recept har jag. :)
Ett aztekrecept. En massa kryddor och annat.
Sedan har jag "snabbvarianten" på kakao, muskvadosocker (ljust) och sirap.
Gjorde innan med oboy-pulver, men nu på kakao. Tar i 3 skedar socker, en sked kakao, blandar, heller i lite grädde, blandar, i med varm mjölk.
Och avslutar förstås oftast med vispgrädde ;)
"Få aldrig en tjej att falla om du inte är beredd att ta emot henne"
Jag gillar choklad av kakao med lite vaniljglass på toppen!
PS
Himla mumsigt!!!
#41 Får ni varm choklad av läraren varje måndag? :o Snäll lärare ni har i alla fall! :D
"Få aldrig en tjej att falla om du inte är beredd att ta emot henne"
Jag gör på smält 80%-ig choklad, muskavadosocker och mjölk, gärna en skvätt rom i också.
#51 Ja, för hon vet att alla är trötta, och för att hon själv är typ beroende av varm choklad.
vinteralvan : Har du testat Le Comptoir de Mathilde - Grand Marnier? Enkelt och fantastiskt gott! :)
#54 Nej med det måste jag göra snart. Ska nog göra lite choklad ikväll efter den här regnruskdagen.
Puttar upp med min varma choklad… Havredryck och chokladpulver, in i micron en stund och klart!
Här har jag ett recept som jag haft sedan konditorskolan.
Chokladmjölk
Chokladmjölken som värmer på flera sätt
10st koppar á 1.2dl
Dryck:
1 L mjölk standard
30 gr Rörsocker
1/2 Vaniljstång
2st kanelstänger
150gr Belcolade Costa Rica 64%
1. Värm mjölken med socker och kryddor till 90C.
2. Låt stå och dra i 10min.
3. Värm på mjölken igen till 90C och slå den sedan genom en sil över chokladen. Mixa slät.
4. Krydda gärna chokladmjölken med muskot, nymalen svartpeppar, chili elr en skvätt mörk god rom.
Enklast möjliga sättet att få lyxig varm choklad! Kolla:
Själv kör jag för tillfället med fukig oboy men när jag verkligen vill lyxa till det så gör jag som #1. För övrigt så ersätter jag mjälken till mina cornflakes med kall choklad varje helg
Strange women lying in ponds distributing swords is no basis for a system of government!
Inte för krångligt…inte så noga!
Gammeldags mjölk
Massor av mörk choklad ( 85% )
Muscovado
Lite kanel
Lite "Berömda gåsen"
Så många marshmallows jag kan trycka i koppen…
Mums för kalla tanter…
2dl mjölk
2tsk kakao
2tsk oboypulver
½tsk vaniljsocker
1 marianne karamell
gärna marshmallows eller grädde till om det finns
Alltid Oavsett
oboy och mjölk
Hehe jag tycker det är jätteäckligt med mörk choklad i :P Min bästa varm choklad görs på oboypulver eller socker blandat med kakao. Värmer mjölken i mikron eller i kastrull. Blandar ihop allt och skummar lite mjök sen färgade minimarsmallows i olika färger på det! Och sugrör är bara ett extra plus :D
1,5 matsked socker
1,5 tsk kakao
ca 1-1,5 dl mjölk
värm mjölken
häll i socker och kakao
blanda
den ha i lite extra mjölk så blir den inte lika ''hot''
mumms
Jag lever inte för att äta Jag äter för att leva.
Jag är en medis på Barnens iFokus.
Jag har alltid gjort varm choklad på samma sätt sedan jag var barn, men då var det fattigt och man fick inte ta så mycket mjölk. Då blandade man först kakao och socker med en skvätt mjölk, men ibland med vatten och rörde tills det blev en jämn smet.
Därefter hällde man på varmt vatten och rörde om, sedan hällde man i en skvätt mjölk ungefär som man gör med te om man dricker te med mjölk.
Numera använder jag förstås mjölk hela vägen och inte vatten, men jag gör alltid smeten först och häller på den varma mjölken sedan, annars tycker jag att kakaopulvret blandar sig dåligt.
Oboy har ju så mycket socker så det går inte att dricka tycker jag.
Brukar inte ha tid till varm choklad. Men när jag har tid:
Häller mjölk, socker och kakao i en kastrull (prövar mig fram till rätt smak men jag vill ha den mörk!) Sedan när den har värmts upp tar jag och blandar i liiiite snabbkaffepulver. Vet inte om jag hanterar kaffepulvret rätt eller så…, men det blir riktigt gött för en som gillar kaffechoklad :) Brukar inte toppa med något, men grädde är gott på.
Brukar inte ha tid till varm choklad. Men när jag har tid:
Häller mjölk, socker och kakao i en kastrull (prövar mig fram till rätt smak men jag vill ha den mörk!) Sedan när den har värmts upp tar jag och blandar i liiiite snabbkaffepulver. Vet inte om jag hanterar kaffepulvret rätt eller så…, men det blir riktigt gött för en som gillar kaffechoklad :) Brukar inte toppa med något, men grädde är gott på.
Jag brukar inte göra varm choklad - men den här tråden fick mig att tänka på chokladen min mamma brukade göra till mig. Mjölk, kokesjokolade (hon var norska), kanske socker (det minns jag inte) och en aning salt.
Visst går det. Om inte annat, så går det galet
Jag gillar att gora rolaig mixar, ny smaker, och olika varianter på varm choklad.
Ett av mina favvo recept som jag har hittat på själv XD
1. Blanda varm mjölk och kakapulver.
2. Häll upp det i en kopp.
3. Häll på visspad grädde!
4. Lägg ner en eller två mintkarameller i chokladen.
5. Häll på mini marsmellows.
6 YUMMY!
Portal Is Love, Portal Is Life.
Jag brukar göra varm choklad med oboypulver, men min kompis gör alltid med kakao och socker, oftast blir hennes godare, men ibland har hon lite för lite socker i, och då blir allting jätteäckligt… Men oftast gör hon godare varm choklad än jag gör.
MVH
SchappisenWilton
Nu blir jag suktad, tack för bra tips alla!
Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!
Jag brukar göra varm choklad på socker och kakao,jag försöker ha lika mycket av varje. Sedan så brukar jag ha minimarshmellows i eller grädde när vi har något av de hemma. 😍
#70 E de mig du menar Lea? 🙂❤️
Hälsningar Olivia, stolt hamsterägare med egen pytteliten uppfödning www.nackrosenshamstrar.weebly.com
Jag gör mitt av kaokao stevia (ett nyttigare socker) och lite vaniljsocker ibland med lite sirap i.
Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!
Mitt bästa recept (med inspiration från Filmen chocolat) som är vegansk, och den godaste choklad jag druckit!
0,5 dl havregrädde (Oatly iMat)
2-3 tsk kakao (gärna eko)
1-2 dl hett vatten
1-2 nypor chilipulver (se till att det är ren chili eller ev. anchochili)
Alltså INGET SOCKER! Ändå supergott! Kan dock ta några gånger att vänja sig vid att det är sockerfritt.
Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.
Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro.
#74 Det lät gott! Det måste jag testa någon gång🍸
Bästa varma chokladen jag druckit var gjord på chokladpulver från Kahls. Det stod exakt hur många gram man skulle använda till önskad volym. Riktigt gott!
Har jag inte möjlighet till den lyxen så blandar jag egen (antingen med kakao eller oboy som bas) sedan toppar jag med vispad grädde.
Jag har hittat en ny favoritchoklad! Havremjölk med kakao, kanel, ingefära och kardemumma. Med lite grädde och kokos blir det suuuupergott😍
Varm choklad är ett måste när vädret är ruggigt och de festliga helgerna känns avlägsna. En dag med blötsnö och mulet väder. Har ni någon egen favorit?
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
Här är receptet.
Varm choklad-pulver
ca 2,5 dl
Ingredienser:
200 g Marabou mjölkchoklad (eller annan valfri choklad)
½-1 msk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 dl kakao
Gör så här:
Dela chokladen i bitar.
Lägg ner alla ingredienserna i en mixer och mixa allt till ett slätt pulver.
Ta ca 3–4 matskedar pulver till 2–3 dl varm mjölk.
Servera ihop med grädde, marshmallows och strö över lite av chokladpulvret, eller drick den som den är.
https://www.instagram.com/p/BodIDkLiQcr/?taken-by=enunderbarjul
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tack för receptet - ser ut som en uppskattad present dessutom.
Rent spontant låter det som en mycket söt choklad men det kan man ju reglera själv.
Ska testa framöver med både ingefära, kanel och ingefära i formulan.
Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.
Ja, den är rätt söt. Skulle nog rekommendera att man gör den på en lite mindre söt choklad, för Marabous mjölkchoklad blir lätt lite "kvalmig". Om man gör den på mörk choklad blir den nog mer lagom.
Det gäller dock att man har en bra mixer, för det tar tid att mala chokladen till pulver. Undrar om det inte blir bättre att först köra den på en rivskiva, och sedan köra med knivbladet.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag brukar köpa chokladbomber för varm choklad till min chokladmjölk. Det är runda chokladbomber som smälter i varm mjölk med marshmallows i - supergoda. :)
https://www.unicornsaker.se/produkt/chokladbomber-for-varm-choklad-4-pack/
#84: Ja, det verkar vara årets trend. 😊 Har sett hur många chokladbomber som helst i mitt instagramflöde. Det är tydligen många som testar att göra egna.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ