Annons:
Etikettrecept
Läst 53709 ggr
Faxlin
2008-12-06 00:04

Chokladmousse recept

I denna tråd tänkte jag att vi kunde samla på recept på olika choklad mousse. Det finns en hel del att välja på om man gör dem själva.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Faxlin
2008-12-06 00:05
#1

För 2 personer.

75 gram

 

ljus blockchoklad

1 msk

 

mjölk

1 dl

 

grädde

1 st

 

äggula(or)

1 msk

 

apelsinjuice, koncentrerad

1 msk

 

socker

Tillagning

1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål. Smält i vattenbad eller i mikrovåsugn. Tillsätt mjölken och rör om.

2. Vispa grädden lätt och tillsätt äggulan, juicen och sockret. Blanda med chokladen och rör till en jämt smet.

3. Slå upp i portionsskålar och ställ kallt tills det stelnat.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:08
#2

Chokladmousse med daim

För 8 personer

200 g mjölkchoklad
4 äggulor
4 dl vispgrädde
2-3 bitar daim

Tillagning

1. Bryt mjölkchokladen i små bitar och smält över vattenbad. Grovhacka daimen.
2. Ta chokladen från värmen och rör i äggulorna - rör kraftigt!
3. Vispa grädden till fast skum och blanda i daimen och chokladen.
4. Häll moussen i små glas och låt stå kallt ett par timmar.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:10
#3

Vit chokladmousse

För 8 personer

2 dl grädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl kesella
Färska bär tex hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar.

Tillagning

Vispa grädden.
Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter.
Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning.
Rör ner kesellan och sist grädden.
Lät moussen stå i kylen ca 1 tim innan servering.
Servera den i små glas och toppa med dom färska bären.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:12
#4

Lätt Chokladmousse

För 4 personer

100 gram

 

mörk choklad, med hög cacaohalt

0,5 dl

 

starkt kaffe, kallt

1 tsk

 

kakao

4 st

 

ägg

1,5 msk

 

fruktsocker

0,75 dl

 

kesella, 1 %

1 msk

 

apelsinskal, finrivet

Tillagning

1. Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen över kokande vatten och smält chokladen. Rör ner kaffet, kakaon och äggulorna, en i taget, sedan kesellan.

2. Smaka av med apelsinskal och fruktsocker. Vispa vitan till ett hårt skum. Rör ner vitan i smeten. Häll upp moussen i portionsskålar och servera den kyld.

Näringsvärde per portion:
Energi: 281 kcal
Kolhydrater: 22 g
Protein: 16 g
Fett: 14 g

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:14
#5

Kubansk Chokladmousse

För 8 personer

200 gram

 

mörk choklad (70 %), av god kvalitet

2 st

 

äggula(or)

2 msk

 

mörkt muscovadoråsocker

1 msk

 

Espresso, kokhet

2 msk

 

mörk rom

3 st

 

passionsfrukt(er)

3 dl

 

vispgrädde

 

 

choklad, hyvlad, till garnering

Tillagning

1. Smält hackad choklad i ett vattenbad eller i mikrovågsugn.

2. Vispa äggulor och socker krämigt.

3. Blanda ner kokhet espresso, rom och urskrapade passionsfrukter.

4. Blanda ner den smälta chokladen i äggsmeten.

5. Vispa grädden till en mycket lättvispad och rinnig konsistens. Vänd ner den i chokladsmeten.

6. Fyll moussen i små koppar eller glas och garnera med lite hyvlad choklad.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:16
#6

Enkel Chokladmousse

2 dl vispgrädde
1 dl chokladsås
½ dl hackad choklad med apelsinsmak

Tillagning

Vispa grädden och rör i chokladsåsen.
Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela i portionsglas och ställ kallt en timme.
Toppa med maränger och bär.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Annons:
Faxlin
2008-12-06 00:18
#7

Kokos Chokladmousse

1 pkt kallrörd chokladpudding
kokosmjölk
kokosflingor

Tillagning

Byt ut mängden mjölk som ska vara till chokladpuddingen mot kokosmjölk. Följ annara anvisningarna på paketet. Häll upp i portionsglas och kyl minst 30 min. Rosta kokosen i en torr het stekpanna några min. Låt kallna och strö över.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Faxlin
2008-12-06 00:20
#8

Rosa Chokladmousse

4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor
1-1½ krm röd karamellfärg

Tillagning

Vispa grädden.
Smält chokladen i ett vattenbad.
Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt chokladen under omrörning.
Blanda först i lite av grädden och sen resten.
Rör i karamellfärgen.
Häll upp i glas. Låt den stå i kylen fram till servering.
Garnera gärna med mörk choklad i bitar eller strössel.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Gasoline
2009-02-10 20:12
#9

Kan man inte även ha vanlig choklad till #6 och sedan smälta chokladen som allt annat?

Migoff
2009-02-10 20:53
#10

Mums!

Zebben
2009-02-10 22:13
#11

Är så otroligt gott! Men jag har bara försökt göra egen chokladmousse en gång och det var denna julafton. Kan säga att jag efter 3 försök gav upp. Hur i h…… vispar man ner äggula i smält choklad utan att det blir cement??? Gråter 

Ska helt klart prova några recept ovan där man inte rör ner gulan i chokladen.

feiner
2009-02-12 21:15
#12

Åt en otroligt god chokladmousse på Lisebergs julbord. Den stod i en stor form och var mycket likt glass. Kall och härlig, inte som det jag förknippar med mousse som kan kan spritsa (iofs gott det med). Man tog upp den med sked likt glass, ja ganska hård. Sökt efter ett recept men inte funnit tyvärr.

Gasoline
2009-02-12 21:24
#13

Någon skrev på en annan tråd detta recept och detta fungerade jätte bra för mig!

150 g choklad (Tog eouroshopers mjölkchoklad faktiskt)
3 dl grädde

Smält chokladen i ett vattenbad, vispa grädden och blanda sedan ihop försiktigt. Mumma =)

Annons:
KolyaMusseHippaDyzio
2009-02-13 21:53
#14

ja gjorde den:D

den var god :D

Mumsig

Sweelin
2009-02-15 14:04
#15

Vad gott! Jag har bara gjort hallonmousse, men ska göra choklad nästa gång! :)

Va lycklig och gör andra lyckliga<3

Gasoline
2014-01-07 18:08
#16

Vad jag har letat länge efter denna tråd, och nu hittade jag äntligen det (det är en fördel att vara på rätt sida och leta). Här ska det göras chokladmousse = )

Wony
2014-01-07 20:32
#17

Lätt chokladmousse

Till 2 portioner behövs:

2 äggvitor

1,5msk strösocker (eller om man nu vill ha i sötningsmedel, går också bra)

2msk kakao

Man vispar äggvitor och socker till hårt skum, precis som för maränger, sedan siktar man ner kakaon och rör ihop det försiktigt. Färdigt!

Den bör inte förvaras i kylskåpet för länge, den kan skikta sig då. Men jag tycker det är så gott, så det hinner inte bli dåligt… 😃

Zacinca
2016-01-04 21:23
#18

Snabbt och enkelt och väldigt gott!

4 portioner:

150 g toblerone (kan bytas ut mot vanlig mjölkchoklad)

1 dl grekisk yoghurt

1.5 dl vispad grädde

Ev frukt eller bär till garnering.

Smält chokladen, blanda i yoghurten. Vispa grädden och rör ner. Låt stå i kylen i minst en timme innan servering. Klart!


Zpookey
2016-01-31 12:25
#19

350 gr choklad (vit, ljus eller mörk)
6 dl grädde

Hacka ner chokladen i en bunke.
Värm grädden upp till kokning och häll sedan grädden över chokladen.
Rör till en jämn smet och se till att all choklad har smällt.

Ställ i kylskåp över natten.

Vispa chokladgrädden till önskad konsistens.

Servera

Ät. 😃

Upp till toppen
Annons: