2012-11-27 19:55 #0 av: Zacinca

Hej! Jag funderar på att göra chokladpraliner och ge bort i julklapp till familj och släkt. Så då är det 10 personer som det ska räcka till. Och då får det gärna vara så att man får kanske 4/5 stycken. Jag har inte hittat något bra recpet än. Men jag vill göra sådana med chokladtryffel i mitten, som är gjord på choklad, vispgrädde och smör. Och sen doppa de i tempererad choklad, och sen ringla choklad över.

Så jag hade velat göra två varianter, en med mörk chokladtryffel, doppad i mörk choklad, och sen vit ringlad choklad över. Och sen en variant med vit chokladtryffel, doppad i vit choklad, och sen mörk choklad ringlad över. Så mina frågor är:

Hur tempererar man choklad på enklaste sätt? (utan att hälla ut allt på ett bord och kladda)

Om jag gör dem den 22 december, och ska ge bort dem på julafton,  kan jag ha dem i matkällaren, där är lite varmare än i kylen? Jag vill liksom inte att alla ska se vad jag har bakat ifall jag har det i kylen.

Vet någon något bra recept? :)