Annons:
Etikettchokladtillbehör
Läst 2644 ggr
ebzi
2014-02-01 18:24

Kokosfett

Hej! Vilka fördelar finns det att tillsätta kokosfett när man smälter choklad? Känns så onödigt att köpa 500 g kokosfett när man bara ska använda 25 g 😐

(Flytta gärna tråden om jag lagt den fel)

Annons:
Te Tack
2014-02-03 13:03
#1

Kokosfettet gör väl att chokladen blir fetare och godare?

Men bäst är nog att använda kakaosmör istället. Eller köpa en riktigt fet choklad a la Björnsted 85% (som innehåller 53% fett) eller liknande.

ebzi
2014-02-04 19:39
#2

#1 Tack! :)

Ang. att den skulle bli godare med tror jag inte riktigt på då jag använde kokosfett en gång när jag bakade ischoklad, och det smakade inte gott! Gjorde chokladbiskvier nu med endast marabous choklad och det fungerade utmärk utan :)

Wony
2014-02-05 21:06
#3

Hela grejen med just ischoklad är att det ska vara cocosfett i. Annars får man inte den "isiga" känslan.

Annars har jag aldrig varit med om att man ska ha i fett när man smälter choklad. Annat än till de recept där det är en ingrediens, som t ex ischoklad och radiokaka.

Upp till toppen
Annons: