Fakta

Vivani

2010-06-21 14:55 #0 av: Ebba-A

Vivani är en tysk chokladtillverkare som tillverkar ekologisk choklad

0000.jpg

Vilka är Vivani?
Vivani är ett tyskt familjeföretag som tillverkar ekologisk choklad. Chokladen har hög kvalité och tillverkas med de finaste ingredienserna, bästa recepten, skicklighet och en nogrann kvalitetskoll.

Vad är egentligen skillnaden på ekologisk choklad och "vanlig" choklad?

Den största och enklaste skillnaden är ju att ekologisk choklad endast innehåller ekologiska ingredienser, som inte skadat miljön nämnvärt under odling och skördning.

En del ekologisk choklad (t.ex. Vivanis) innehåller, tack vare ingredienserna och en lång conchning (det sista viktiga steget i chokladtillverkningen, som innebär att den flytande massan tumlas tillsammans med kulor av trä eller metall), inte något emulgeringsmedel (som t.ex. sojaleticin) som nästan all annan choklad innehåller.

Som sötningsmedel används ofta rårörsocker, som gör att fler mineraler fångas upp (jämfört med vitt raffinerat socker). Men rårörsocker stör inte heller kakaosmaken, så chokladen smakar verkligen choklad - inte socker.

Vivani, och säkert flera andra ekologiska chokladtillverkare, hjälper också genom att använda ingredienser odlade i utvecklingsländer till att främja små jordbruk och skydd miljön från kemiska produkter som t.ex. bekämpningsmedel. Vivani betalar även högre priser för ingredienserna, vilket resulterar i en högre levnadsstandard för odlarna.

.Vivanis produkter

Tafel_Vollmilch.gif
Vivani tillverkar alla möjliga sorters choklad. Jag täntke ge exempel på några.

Vivanis mjölkchoklad finns naturell och med olika smaksättningar. Några exempel är Mjölkchoklad med hasselnötter, mjölkchoklad pralin och caramel creme.

Den mörka chokladen finns med olika kakaohalter och smaksättningar, bla. chili, apelsin och svarta vinbär .

Vivani tillverkar även vit choklad. Naturell, och med smaksättningarna vanilj, mango/kokos, och jordgubb/yoghurt.

Förutom all choklad tillverkar Vivani också t.ex. chokladdryckspulver.

iChoc_Group.jpg
En nyhet bland Vivanis produkter är deras nya serie iChoc. Som det säkert hörs på namnet är det choklad kopplad till musik, som de själva beskriver "Choklad för en ny generation".
iChoc finns i fyra smaker, alla är givetvis ekologiska. Wild Milk, som är vanlig mjölkchoklad. Electric Licorice, vit choklad med lakritssmak. Chillout Caramel, mjölkchoklad med karamellkrisp. Och sist, GoGo Mango som är vit choklad med mango.

Vart kan jag köpa Vivanis choklad?
Om du efter den här artikeln blev sugen på att testa Vivani, vilket jag absolut rekomenderar, så finns det absolut ställen i Sverige att köpa den på. De flesta eko-affärer har antagligen en del av Vivanis sortiment. Men man kan även beställa på ekoexpressen på internet. Annars finns det annan bra och god ekologisk choklad ute i livsmedelsaffärerna.

Källor och bilder
Vivani
iChoc

Anmäl
2010-06-21 17:21 #1 av: Ebba-A

Jag har smakat några av Vivanis chokladkakor. Har smakat mörk choklad med svart vinbär, mjölkchoklad med citrus och mjölkchoklad med pepparkakor. Alla dom var goda, men svart vinbär var favoriten :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.