Vit chokladtryffel
Om ni tycker om vit choklad är detta några att rekomendera faktiskt.
Ca 30 stycken
200 g vit blockchoklad
1 dl Vispgrädde
1 droppe pepparmintolja
1 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
Hacka blockchokladen.
Koka upp grädden. Låt koka ca 1 minut.
Ta kastrullen från värmen.
Rör ner chokladbitarna så att de blandas med grädden.
Smaksätt med pepparmintoljan.
Låt stå ca 30 min.
Rör tryffeln blank och slät.
Täck över och ställ in i kylskåpet i ca 1 timme.
Forma små kulor av tryffeln.
Rulla dem i florsocker blandat med vaniljsocker.
Förvara i kylskåp.
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
det ser otroligt gott ut, fast jag är inte en vit choklad människa^^
Jag har perioder på jag äter massa vit choklad men sen tröttnar man lätt.
Nu var det ett tag sen och dessa bilder får en att bli sugen :)
#1: Jag är inte heller en vitchoklad människa. Dock blandat vit och ljus choklad. Det är underbart :-) Dessa var faktiskt goda ändå.
#2: Gör du dessa får du gärna berätta vad du tyckte om dem.
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
När jag gör vit chokladtryffel använder jag mig av halva detta recept, nämligen:
1 dl grädde
200g vit blockchoklad
Sedan har jag i 2 msk cointreau och det blir supergott! Det hela blir lite löst och svårt att rulla om man inte gör det snabbt (måste stelna i kylskåp) så man kan minska på mängden grädde en aning (eller spriten) eller ta i mer choklad.
Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft
Ska nog göra sånna imorgon, beroende på hur mycket choklad jag har kvar, Tänkte göra vit chokladpannacotta med hallonsås, sen servera med hela hallon och en tryffel :)
Värd på Choklad iFokus
Dom blev helt misslyckade. Smeten var jättekladdig efter två timmar i frysen. sen när jahg rulladee dom sjönk dom ihop helt.
Värd på Choklad iFokus
#6: De var lite kladdiga när jag gjorde dem med. Men man fick ta dem direkt ur kylen, rulla dem och sedan in i kylen snabbt igen. Sedan fungerade de bra. Men du får testa igen.
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
#7 Tror jag kokade grädden för lite ;) Men ska ng provas igen :)
Värd på Choklad iFokus
#8: Ja det tar sin tid med kokningen så det kan vara så.
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
Ta och "smörj in" händerna med florsocker innan ni rullar tryfflarna. Då blir det inte riktigt så kladdigt och går fortare. Samma sak gäller även med kakao om man gör tryfflar på ljus eller mörk choklad. Sen är det inte helt fel att ha i lite mer choklad eller något mindre grädde när man använder vit choklad.
Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft
Dom är ju så farligt goooda.
Skulle lätt vilja göra sådana hära :)
// Liinda
Ska testa dem :D
-' Rebecca Johansson
#12: Ja gör det och berätta gärna vad du tycker sedan.
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
De är i kylen nu men smeten är inte slät utan ganska fast och det är vätska som rinner ut hela tiden xD
-' Rebecca Johansson
Vätska som rinner ut? Låter inte som min smet. Fast det är klart, jag ställde in min och glömde den där några timmar så min var så fast att jag fick ha den framme tills den mjuknat lite igen :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
Det kanske blir gott med citron ?
U R us
#16: Ja det kan nog vara gott det med. Allt är värt att testa :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
#16: Ja det kan nog vara gott det med. Allt är värt att testa :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
JAG VILL HAA
Åsa baka ;D
// Liinda
haha, Liinda att du inte sa något åt mig då. Har sådana här i kylen :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
Amedei har en vit choklad som inte är lika söt sliskig som andra. Annars så duger lindt's vita choklad om man inte äter den direkt. Ett nyttigare alternativ till florsockret är kokosflingor, för de som vill minska socker intaget.
dom där har jag gjort, och dom blev jättegoda :) dock , hehe, råkade jag ha i liiiite mer pepparmintsolja än vad det står i receptet… fler än 4 droppar ska man inte ha i x)
Skojigt bea28 att du testat dem och tyckte om dem. Men som du säger, man får vara lite försiktig med minten :-)
Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars
#23 haha, yep ;) det luktade mint i hela svalen sen XD
#14
Kanske grädden var för varm när du rörde ner chokladen? Det har hänt mig någon gång att allting skar sig när jag hällde i chokladen direkt i den kokta grädden…
#16, kanske lime är gott i? (btw kunde jag ett recept på "snöbollar", vita chokladbollar med lime i. himmelskt goda :D)
detta måste jag testa nång tack för tipset Faxlin..
#32 ser mumsigt ut du.. dreggel var dem goda då?
#33 ja, dom blev supergoda :D:D
Konsistensen var ungefär som smör :O men det var gott men lite konstigt.
#34 aha
Åhh! dem måste jag testa!!
Såg inte dåligt ut, nu blev jag sugen!