Annons:
Etiketterartikelglass
Läst 4030 ggr
Carmarino
2018-06-23 14:58

Hemgjord glass

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

För några år sedan så köpte jag en glassmaskin med kompressor. Det betyder att jag kan göra glass utan att ha någon "kylklump" som tar upp plats i frysen. Det är bara att sätta i sladden i kontakten och sätta igång direkt. Dessutom går det att fortsätta att göra mer glass nästan direkt. Det är bara att diska rent skålen och omröraren först. Väldigt praktiskt, och man får plats i frysen till all glass man gör.

Det är den här glassmaskinen jag använder, och idag testade jag att göra chokladglass. Resultatet blev över förväntan.

Använde ett recept för baileysglass, men ersatte likören med mjölk och tillsatte 150 gram smält Valrhona Jivara mjölkchoklad 40%. Det blev otroligt gott. Chokladen blir sådär lagom "knaprig" som jag tycker är så gott. Ni som har ätit Vienettaglass vet vad jag menar.

Har testat lite olika recept på glass den senaste tiden, så glassmaskinen har fått jobba hårt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2021-11-02 17:52 av Carmarino
Annons:
MonicaLagerquist
2018-06-23 15:04
#1

Det ser gott ut.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-23 15:05
#2

Tack. Det är det också. Har precis tömt den lilla runda burken. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

MonicaLagerquist
2018-06-23 15:06
#3

😃

Stolt ägare till fem La permer

vallhund
2018-06-23 15:28
#4

Ser väldigt smaskigt ut.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Carmarino
2018-06-23 15:29
#5

Tack vallhund.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-07-01 14:41
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Idag gjorde jag limeglass med vit choklad (Valrhona Ivoire 35%)


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2018-07-22 19:07
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#7

Eftersom jag skulle låna ut min glassmaskin idag, så gjorde jag en omgång dulceyglass innan de kom och hämtade glassmaskinen. Dulcey är en "blond" choklad (32 %) från Valrhona, och den smakar smörkola. Jättegod!


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2018-07-23 01:27
#8

Skicka den express till mig!☝️😉

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2018-07-23 05:12
#9

Den hinner nog smälta på vägen. Fast smeten var god, så du kanske kan dricka glassen istället? 😉


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2018-07-23 08:39
#10

😃👍

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2020-08-23 11:22
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#11

Idag tog jag fram glassmaskinen för första gången den här sommaren. Anledningen var att jag upptäckte att ett par av äggen i kylen hade kommit för nära väggen och frusit så skalen hade spruckit.

Eftersom jag ändå hade funderat på att göra havtornsglass - där det behövdes två ägg - så bestämde jag mig för att göra det.

Det blev samtidigt "lagerrensning" för havtornen hade bäst-före-datum 14 april 2018. Dessutom hade även grädden kommit för nära kylskåpsväggen och frusit, så den var både grynig och tunn.

Så det var spännande att se om det skulle funka - och det gjorde det faktiskt. Glassen blev lite isig, men annars helt okej. Den smakade inte jättemycket havtorn, men tillräckligt för att det inte skulle bli för syrligt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-11 14:43
#12

Har inte tagit fram glassmaskinen än för i år, men förhoppningsvis blir det inom de närmaste dagarna. På Livskvalitet iFokus finns en tråd om hemlagad glass där det finns en del tips.

https://livskvalitet.ifokus.se/discussion/1504445/hemlagad-glass


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12 12:15
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#13

Bestämde mig för att testa att göra glass utan glassmaskin idag, d.v.s. den som görs på grädde och kondenserad grädde. Gick igenom mitt lager av kondenserad grädde och insåg att jag inte använder det så mycket som jag trodde jag skulle göra.

Bäst-före-datum uppifrån och ner är:
2012-1025
2014-06-30
2017-08
2019-10-09

Testade de två äldsta och de var fortfarande ätbara. Ville dock inte använda dem till glassen, utan valde istället den näst äldsta.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2021-06-12 12:16
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

För smakens skull bestämde jag mig för att tillsätta vaniljpasta i smeten.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12 12:16
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#15

Vispade ihop alla tre ingredienserna till en smet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12 12:19
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Denna delade jag sedan i tre delar, à ca 2 dl, och smaksatte två av tredjedelarna. Från vänster till höger är det smakerna enbart vanilj, mjölkchoklad och aprikos (med aprikosmarmeladen jag gjorde häromdagen).


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Choklad iFokus är ett gratis disskussionsforum för alla som gillar choklad, oavsett om det är vanlig marabou eller exklusiv Valhrona.Alla är välkommna att dela med sig och ta del av chokladrecept, kunskaper och allt som har med denna mörka läckerhet att göra!
Tarotstollan
2021-09-20 19:02
#17

Ååååå, vad gott det ser ut!😋
Får väl öppna frysen och ta några skedar av min djupfrysta glass jag har där!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2021-09-20 19:06
#18

De blev väldigt söta, så jag tror jag håller mig till mina vanliga glassrecept i fortsättningen. 😊 Tror dessutom att den kondenserade mjölken gör att glassen lägger sig som en hinna i munnen, och det känns inte särskilt trevligt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-03 11:34
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#19

Förra året tog jag aldrig fram glassmaskinen ens, men i år tänkte jag att jag skulle bli lite bättre på att göra glass. Eftersom det var extrapris på choklad och grädde den här veckan så blev det schweizernötglass. Har inte så mycket mjölk hemma så jag bytte ut det till enbart grädde i receptet. Det gick bra det också.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-03 11:35
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#20

Smälte chokladen i grädden och lät den svalna.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2023-06-03 11:36
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 3
Förhandsgranskning av bild 2 av 3
Förhandsgranskning av bild 3 av 3
#21

Vispade äggen några minuter och tillsatte sockret gradvis. När det var gjort tillsatte jag chokladgrädden och rörde ihop det med en slickepott.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-03 11:37
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Sedan var det dags att starta frysningen.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-03 11:38
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#23

Efter nära en timme var glassen klar. Den blev väldigt krämig och god. 😋


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-06 12:55
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#24

Eftersom man fick köpa två paket grädde på extrapris så gjorde jag det. Den andra av de två använde jag idag när jag gjorde en omgång glass - med mjölkchoklad den här gången. Den blev också väldigt god. Har planerat göra andra smaker också, men då måste jag börja äta av glassen också, för det är fullt i frysen nu. 😁


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2023-06-07 06:32
#25

Ja eller så kan du skicka några till mig!😉

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2023-06-07 08:00
#26

#25: Tyvärr hade glassen nog varit drickbar när den nått fram till dig. Den tinar rätt snabbt.🍦😁

Har faktiskt funderat på om jag kan göra den sockerfri. Ägg och grädde har jag för mig är rätt diabetesvänligt, så om jag använder typ sötströ och smaksätter glassen med kakao eller vanilj så borde den funka även för diabetiker.

Vet bara inte hur smaken blir. Ibland märks "metallsmaken" av sötningsmedlet rätt tydligt. Får testa nästa gång jag ska göra glass.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2023-06-07 23:14
#27

#26. Ja och det kanske kommer att smaka olika beroende på vilket sötningsmedel man använder.
Stevia för mig t.ex. smakar salt. Fruktansvärt obehagligt!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Annons:
Carmarino
2023-06-08 03:38
#28

#27: Stevia har jag inte hemma. Har ICAs sötströ och Hermesetas lättströ, samt florsocker (minns inte märket). Tror de är ungefär likvärdiga när det gäller metallsmaken. Kanske funkar det bättre om jag minskar ner mängden till en deciliter eller lite mindre. Glassen blir nog tillräckligt söt ändå.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-13 12:08
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Gjorde jordgubbsglass idag. Använde mitt vanliga recept, men modifierade det lite. Såg att Frida Skattberg gjort en variant på sin himmelska jordgubbstårta, men som glass istället. Hon använder dock sötad kondenserad mjölk och använder inte glassmaskin, men det gjorde inte jag.

Bytte ut den kondenserade mjölken mot två ägg och använde 1 dl sötströ för att få glassen diabetesvänlig. Det märktes inte, så jag ska nog göra det framöver också - åtminstone tills sötströpåsarna jag har tar slut. Använde tärnade, djupfrysta jordgubbar eftersom jag hade en paket i frysen.

Philadelphiaosten hade bäst-före-datum 29 januari 2023, men den smakade precis som vanligt.

https://fridasbakblogg.se/2021/06/03/himmelsk-jordgubbsglass/


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Himmelsk Jordgubbsglass är en glass med smak av himmelsk jordgubbstårta. Ofantligt god! Görs enkelt utan glassmaskin
  • Redigerat 2023-06-13 12:09 av Carmarino
Carmarino
2023-06-13 12:10
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#30

Gjorde som det stod i Fridas recept, och vispade färskosten och grädden fluffigt (fast inte riktigt så fluffigt som hon gjorde). Det hade nog varit bättre om jag hade låtit bli det, för det var dubbelt så mycket smet som vanligt och glassen höll på att svämma över när den var klar.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-13 12:13
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#31

Men oj så god den är. Det blev ytterligare fyra små burkar (ca 1 dl) glass, men dem satte jag in i frysen direkt så jag glömde fotografera dem. Så nu måste jag börja äta glass lite oftare för det är proppfullt i frysen, och jag har ytterligare en halvliter grädde som jag måste göra glass av den här veckan. (Det var extrapris på 2 x 0,5 dl grädde den här veckan.)


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-18 11:29
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#32

Eftersom jag hade en paket grädde kvar, med bäst-före-datum idag, så gjorde jag en omgång amarulaglass. Det blev samma recept som tidigare - har kommit fram till att det är ett väldigt bra grundrecept - och tillsatte bara en deciliter amarula-likör. Använde sötströ även den här gången. Märkte ingen skillnad i smak nu heller.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

  • Redigerat 2023-06-18 11:29 av Carmarino
Carmarino
2023-06-18 11:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#33

Det ser inte ut att bli så mycket av det när man häller smeten i glassmaskinen.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2023-06-18 11:30
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#34

Men efter en timme så har den svällt upp rejält.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
2023-06-18 11:32
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#35

Det färdiga resultatet. Glassen blev god, och smakade mycket amarula. Får nog se upp så att jag inte äter för mycket, för alkoholen (17%) är kvar. 🙃

Fast jag får nog erkänna att den absolut godaste av glassarna jag gjort i år är chokladglassen. 😋


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2023-06-18 18:02
#36

Jag hade nog ätit upp alltihopa direkt!😋

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2023-06-18 18:21
#37

#36: Eftersom jag haft flaskan med amarula rätt länge så provsmakade jag knappt en matsked för att kolla att den var okej. Då kände jag hur stark den var. En deciliter och jag hade blivit berusad direkt. 😄


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2023-06-18 23:06
#38

Ja, då hade jag nog fått gå och sova några timmar om jag ätit upp all glass!🤣
Fast jag kanske hade känt av det innan!😉

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Upp till toppen
Annons: