Att försöka göra hälsosammare chokladpraliner låter bara dumt enligt mig, tror inte att det skulle bli bra.
Ät färre istället! =)
Måste nog hålla med #1 här lite :) Jag förstår hur du, TS, tänker, men jag tror det är bättre att göra som står i recepten och äta 1 eller 2 mindre än annars. Man måste ju inte äta allt på en gång heller :)
Ni har rätt, det kan man ju också göra :) Men ville bara veta om det går…
Spruca
Jag tror att det kan gå, själv minns jag inte om jag testat, för här hemma köper vi alltid äkta 40% grädde till just Praliner. Jag kan kanske ha använt fettsnålare någon gång, men jag minns inte om resultatet blev bra eller dåligt i sådana fall.
Just när det gäller Praliner jag gör själv så brukar jag vilja använda bästa möjliga råvaror, fast det ska gå att hitta i en vanlig affär. Känns som att om jag ska lägga ner en massa tid på det, så ska det blir gott också. 🙂
Hittade faktiskt ett bra recept med kesella som grädde och honung som sötning :)
Spruca
Javisst :)
Ingredienser;
100 g mörk choklad
1 msk honung
1 äggula
200 g kesella
Hackade nötter att rulla i.
Smält choklad och honung över ett vattenbad. Ta från värmen och blanda ner kesella och äggula. Ställ kallt i 1 timme. Forma sedan små bollar och rulla i nötter . Ställ kallt före servering :)
Spruca
Det låter ruskigt gott, måste jag säga! Kan man göra dem någon dag i förväg eller är de som bäst nya? 🙂
Vet inte riktigt, har inte provat :)
Spruca
Då får jag väl undersöka saken. Kan nog inte bli mer än fel i alla fall, och då har man ju i alla fall lärt sig något av det. 🙂
Japp :)
Spruca