07. Recept

Svettig choklad?

2013-03-24 22:52 #0 av: Blåvindar

Någon som vet det här?

När man köper choklad i affären så är ju den stel, det är ju inte att den smälter bara för att den inte ligger i frysdeen av affären. Hur gör det detta? När man bakar något med t ex smält choklad över, ställer det i frysen för att stelna och sen när den tas fram och stått framme en stund så börjar chokladen typ "svettas". Någon som har en aning? 

Anmäl
2013-03-26 12:55 #1 av: rumelle

Om den är kall så är det troligen kondens som bildas på den av luften omkring.

Anmäl
2013-03-27 06:52 #2 av: Blåvindar


Men säg att jag har smält choklad och hällt det över en kaka, ställer den i kylen för att sedan ta fram den när den stelnat. När den sedan stått framme en liten stund så blir den då "svettig".

Men om du har en chokladkaka (köpt t ex Marabou eller nått) så blir ju inte den svettig efter att ha legat i kylen och du sedan tar fram den. Den ju ligger ju framme i affären hur länge som helst och det är ju inte så att den är "svettig" när du öppnar den?

Anmäl
2013-04-29 12:57 #3 av: SuperLimm


Som #1 skrev är det troligtvis kondens. Det mesta du tar fram från kyl/frys och ställer i rumstemperatur "svettas" eftersom det bildas kondens.

Mvh Linn

Anmäl
2013-08-11 19:50 #4 av: Hamstern Edit


Hej! När du smälter ner en chokladkaka och vill att den ska stelna korrekt igen, då måste du temperera chokladen. Smält en del av chokladen, finhacka resten av chokladen. Var väldigt noga då du hackar. När chokladen är smält häller du i en del av den hackade chokladen, blandar, häller i lite, blandar... Var snabb och noggrann då du blandar!SkrattarSedan är bet bara att fixa det du skulle göra!Tummen upp

Hoppas du fått lite hjälp♥ besök gärna min blogg: http://hamsternedit.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.