Annons:
Etikettrecept
Läst 2787 ggr
Wony
2013-12-10 18:18

Tips på lite "nyttigare" chokladmousse

Vanlig chokladmousse är det ju massor med fet choklad och grädde i, men jag ramlade över ett förvånansvärt gott recept för ett tag sedan, som jag tänkte dela med mig av!

Till 2 portioner behövs:

2 äggvitor

1,5msk strösocker (eller om man nu vill ha i sötningsmedel, går också bra)

2msk kakao

Man vispar äggvitor och socker till hårt skum, precis som för maränger, sedan siktar man ner kakaon och rör ihop det försiktigt. Färdigt!

Annons:
ebzi
2014-02-01 18:28
#1

Tack för tipset och ska absolut testa, men låter lite för bra för att vara sant! xD

Wony
2014-02-01 18:56
#2

Jag tyckte den blev jättegod, men man får kanske experimentera själv med sötning, kakao osv. Jag använde vanligt socker. Den är lite annorlunda i karaktären jämfört med vanlig mousse, och kan bli lite skiktad i kylskåpet om man väntar för länge med att äta. Däremot försämras inte smaken.

Lina Strindlund
2014-06-09 21:54
#3

Jag har ett ännu nyttigare tips! 

Ta en matberedare och lägg i:

färska dadlar

vaniljpulver

kakao

ev. banan

blanda och servera direkt! (eller senare, det håller väl minst ett dygn i kylskåp skulle jag tro)

en variant:

färska dadlar

färska / tinade hallon

blanda!


Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.

Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro. 

Upp till toppen
Annons: