Tips på lite "nyttigare" chokladmousse
Vanlig chokladmousse är det ju massor med fet choklad och grädde i, men jag ramlade över ett förvånansvärt gott recept för ett tag sedan, som jag tänkte dela med mig av!
Till 2 portioner behövs:
2 äggvitor
1,5msk strösocker (eller om man nu vill ha i sötningsmedel, går också bra)
2msk kakao
Man vispar äggvitor och socker till hårt skum, precis som för maränger, sedan siktar man ner kakaon och rör ihop det försiktigt. Färdigt!
Tack för tipset och ska absolut testa, men låter lite för bra för att vara sant! xD
Jag tyckte den blev jättegod, men man får kanske experimentera själv med sötning, kakao osv. Jag använde vanligt socker. Den är lite annorlunda i karaktären jämfört med vanlig mousse, och kan bli lite skiktad i kylskåpet om man väntar för länge med att äta. Däremot försämras inte smaken.
Jag har ett ännu nyttigare tips!
Ta en matberedare och lägg i:
färska dadlar
vaniljpulver
kakao
ev. banan
blanda och servera direkt! (eller senare, det håller väl minst ett dygn i kylskåp skulle jag tro)
en variant:
färska dadlar
färska / tinade hallon
blanda!
Medarbetare på Rexkanin iFokus och Omplacering iFokus.
Mina största intressen är Hälsosam livsstil, Djurens välfärd och Kristen tro.