Annons:
Etikettallmänt-choklad
Läst 10873 ggr
Carmarino
11/14/17, 3:52 PM

13 saker du kanske inte visste om choklad

Hittade en intressant lista om choklad. En del kände jag till sedan innan, men det var trevligt med en påminnelse, och roligt att läsa det jag inte visste.

Särskilt punkt 5 gillar jag - choklad är i princip en grönsak. 🙂

https://www.allas.se/13-saker-du-kanske-inte-visste-om-choklad/


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Tarotstollan
1/3/18, 10:45 PM
#1

Bästa grönsaken alltså!😃

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
1/4/18, 10:02 AM
#2

Ja, helt klart! 😃


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/5/18, 5:46 PM
#3

Ja, helt klart den bästa grönsaken!👍

Såg en länk längst ner om rosa choklad…..har ni smakat det?

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/5/18, 6:06 PM
#4

Har inte hittat någonstans där de säljer den rosa chokladen till vanliga konsumenter. Däremot har jag beställt Valrhonas jordgubbschoklad och passionsfruktschoklad. Förhoppningsvis får jag dem nästa vecka.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/5/18, 6:09 PM
#5

Det kanske kommer i handeln framöver?!

Åh, du t.o.m gör beställningar på choklad…snacka om chokladälskare😃👍

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/5/18, 6:18 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#6

Jäpp, jag beställer en hel del choklad. Här är de tre senaste beställningarna.

I den första ingår följande Valrhonachoklad:

Otucan 69 %
Itakuja 55 %
Macaé 62 %
Mananka 62 %
Manjari 64 %
Illanka  64 %
Jivara 40 %


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
1/5/18, 6:26 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#7

I den andra ingår följande (också Valrhona):

Caraïbe 66%,
Araguani 72%
Ashanti 67%
Nyangbo 68%
Taïnori 64%
Kalingo 65%
Abinao 85%
Andoa noir 70%


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/5/18, 6:29 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#8

Den tredje omgången var bara "påfyllning" av lagret:

Araguani 72%
Otucan 69 %
Nyangbo 68%


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/5/18, 6:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#9

Sedan har jag köpt lite "spridda 1 kg-påsar också".

Guanaja 70 %


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/5/18, 6:33 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#10

Caramelia 36 %

Den smakar lite kolakaramellaktig, därav namnet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/5/18, 6:35 PM
#11

Ser mumsigt ut. Så du använder det alltså till att göra egna Praliner? Det låter både kul och gott!!👍

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/5/18, 6:37 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#12

Slutligen dessa två:

Ivoire 35 % (vit choklad)
Dulcey 32 % (blond choklad)


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/5/18, 6:39 PM
#13

Använder mest chokladen till att gjuta choklad i formarna jag köpt (det har blivit rätt många nu), för jag orkar inte gjuta skal och fylla dem. Det är så kladdigt, bökigt och tidskrävande så det vill jag inte ge mig på att göra. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Carmarino
1/5/18, 6:41 PM
#14

Det mesta av chokladen jag gjutit finns på bild inne på Julen iFokus. Ska försöka få ihop något även här inne, eftersom det egentligen passar bättre här. När jag gjorde artikeln om Praliner på Julen så visste jag dock inte om att den här sajten fanns. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/5/18, 6:42 PM
#15

Okay…ja, själva formarna verkar ju inte så kul att göra. Ett alternativ kan kanske vara att spara alla former ifrån chokladaskar som t.ex Aladinn?🙂

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/5/18, 6:53 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Formar har jag, så det är inte det som är problemet. Det är att gjuta formarna så att de blir ihåliga, och sedan fylla dem med något, som är det jobbiga. Har dock köpt färdiga pralinskal, men i år har det inte blivit av att jag fyllt dem. Det blev så många gjutna chokladbitar istället. 😃

Bilden är från förrförra julen, när jag började testa att göra Praliner.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
1/5/18, 11:08 PM
#17

#4. Det lät väldigt gott med de smakerna!🤤

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Ghosthunter
1/6/18, 9:06 AM
#18

Härligt och mumsigt!😃👍

Du kan ju starta ett eget chokladföretag!🙂

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/6/18, 11:58 AM
#19

#17 Ja, det ska tydligen vara riktiga jordgubbar och passionsfrukter i chokladen, och alltså inte bara aromer. Lovar att berätta hur de smakar när jag testat. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/6/18, 12:01 PM
#20

#18 Ja, det är många goda sorter där.

Tror dock inte det räcker till att göra så mycket. Det är inte fullt så mycket kvar, eftersom jag gav bort en hel del i julklapp. Har inte vägt påsarna, men totalt så har jag nog 6-7 kilo skulle jag tro.🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Ghosthunter
1/6/18, 3:15 PM
#21

Du får väl skicka hit lite choklad så man kan smaka😃

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/6/18, 3:26 PM
#22

#21 Det är så svårt att skicka choklad via PM. 😃


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/6/18, 3:35 PM
#23

Kan bli lite problem ja!! Men annars har jag en fysisk adress!😃

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/6/18, 4:56 PM
#24

Vi får väl se vad det blir. 😉


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/6/18, 4:58 PM
#25

Har varit och hämtat paketet med choklad nu (#4), men det är för mörkt att fotografera den så det får jag göra imorgon.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/7/18, 12:15 PM
#26

Nu har jag vägt mina påsar med choklad, och det var faktiskt lite mer än jag trodde. Totalt har jag ca åtta kilo choklad hemma. 😃


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
1/7/18, 12:32 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#27

Fyllde på förrådet lite igår, men de är inräknade i de åtta kilona. 🙂

Det blev följande sorter: Macaé 62 %, Illanka 64 %, Itakuja 55 % samt en påse vardera från Inspiration-serien, nämligen jordgubb och passionsfrukt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Annons:
Ghosthunter
1/7/18, 3:31 PM
#28

👍 8 kilo…..det var minsann inte dåligt det. Blir väl förmodligen mer i slutändan om du ska ha t.ex nötter och/eller frukt i pralinerna.

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Carmarino
1/7/18, 4:46 PM
#29

Jo, fast det var ju bara ren choklad jag vägde - och den har en viss förmåga att "försvinna" efter ett tag. 😉


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Ghosthunter
1/7/18, 5:09 PM
#30

Ja, det försvinner allt för lätt😇

"I parabler av rastlöshet, cirklar av regnbågsro - peut être?"

"Världen skulle må bra med lite mer
Värmland"

"Don't be normal, stay paranormal"

Upp till toppen
Annons: