Högtider och choklad

Chokladmuffinsens dag den 18 oktober

2018-10-14 16:28 #0 av: Carmarino

På torsdag är det chokladmuffinsens dag. Om ni bakar några chokladmuffins då så får ni gärna visa bilder på dem här. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-15 02:21 #1 av: Tarotstollan

Så smaskigt!Dreglar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-15 16:48 #2 av: Tant Grön

Så goda dom ser ut. Dreglar

Anmäl
2018-10-15 18:39 #3 av: Carmarino

De var goda också. Det är "Chocolate chip banana cupcakes", som troligtvis kommer från något program med Roy Fares. Länken till receptet funkar inte, men jag har turligt nog sparat det i textform. Tummen upp

Ingredienser:
2,4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
120 g rumstempererat smör
Frön från 1 st vaniljstång
1 ¼ dl socker
60 g gräddfil
2 st ägg
2 st mogna bananer, skalade och mosade
2 dl hackad choklad eller ”chokladknappar”

Ugn:  175°C

Gör så här: 
Förbered en cupcakeplåt med formar.
Sikta ihop alla torra ingredienser i en skål och lägg åt sidan.
Vispa smör, vanilj och socker fluffigt.
Tillsätt gräddfilen.
Tillsätt ett ägg i taget.
Vänd i de torra ingredienserna tills du har en slät smet utan klumpar.
Skiva bananerna tunt och mosa med gaffel eller elvisp.
Vänd i bananmoset och sist chokladhacket.
Fyll ¾ av formarna och baka cupcakesen i en cupcakesplåt i 18–20 minuter, ta ut och låt svalna.

Eftersom jag nästan aldrig har gräddfil hemma så tror jag att jag använde turkisk yoghurt eller creme fraiche istället.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-15 23:15 #4 av: Tarotstollan

Kan man byta ut gräddfilen, yoghurt eller creme fraiche mot något annat ätbart? Typ matlagningsgrädde eller så?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-16 11:34 #5 av: Carmarino

#4 Har aldrig provat, men det tror jag nog. Smeten blir kanske lite lösare bara, så testa med att ta lite mindre grädde. (60 gram är 0,6 dl om man inte vill väga.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-16 14:41 #6 av: Tant Grön

Ser att receptet innehåller bikarbonat. Då brukar man ju ha i något syrligt för att kakan inte skall bli för platt. Borde gå att byta ut gräddfil m,m, mot grädde och en skvätt citron.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.