Idag var det dags att testa lite "chokladmakeri" igen. Gjorde delvis som jag skrev i #37, förutom att jag inte smälte kakaopastan. Är inte säker på att det går, utan den blir flytande genom att man maler den.
Gjorde bara en liten sats (40 gram kakaopasta och 20 gram kokossocker), så jag tog fram min Magic Bullet, och började med att mala sockret i den. Det blev ett jättefint pulver; ungefär som florsocker.
Sedan började jag mala kakaopastan. Det funkade sådär. Förmodligen hade det blivit bättre resultat om jag hade hackat kakaopastan i småbitar först. Nu blev det en del bitar kvar, som inte gick sönder.
Nåväl, jag tillsatte kokossockret och malde alltihop tills motorn började låta väldigt ansträngd. Då var en del av chokladen flytande, men det fanns en klump i mitten som inte maldes sönder. Den var dock tillräckligt mjuk, så jag valde att hälla ut massan på ett bakplåtspapper och trycka sönder klumpen.
Bredde ut chokladen och lät den stelna innan jag skar den i mindre bitar. På vissa ställen var chokladen så tunn att den delade sig själv i bitar. Smaken var det inget fel på, och jag tror faktiskt att den här chokladen blev lite mindre grynig än de jag gjort tidigare. 