Praliner och tryfflar

Chokladtryffel

2018-06-20 19:24 #0 av: Carmarino

Idag bestämde jag mig för att testa ett recept jag hittat där man gjorde chokladtryffel med sockerlag istället för grädde. Det var nog mest för proffskonditorer, för i sockerlagen (sockerbas kallades den i receptet) skulle man använda vatten, socker, glukos och invertsocker. Eftersom jag är lite nördig när det gäller choklad så hade jag naturligtvis alla dessa ingredienser hemma. Skrattar

Jag började alltså med att koka ihop sockerlagen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-20 19:25 #1 av: Carmarino

Det blev en stor sats sockerlag, så jag gjorde två olika smaker på tryfflarna. Den första var med mörk rom.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-20 19:25 #2 av: Carmarino

Den andra gjorde jag med jordgubbspuré. I receptet stod att man skulle använda röda vinbär, men det hade jag inga så det fick bli jordgubbar istället. Hade inte heller någon vodka hemma, så den skippade jag. Det gick lika bra, och gott blev det.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-20 19:26 #3 av: Carmarino

Romtryffeln fyllde jag i färdiga skal av mörk choklad. För att ni ska slippa räkna kan jag berätta att det blev 40 stycken rompraliner totalt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-20 19:27 #4 av: Carmarino

Jordgubbstryffeln fyllde jag i färdiga skal av ljus choklad. Det blev dock rätt mycket tryffel, så jag fick fylla lite i de mörka skalen också, för de ljusa skalen räckte inte. Det går nämligen inte lika mycket i dem som i de mörka skalen. Totalt blev det 60 stycken jordgubbspraliner.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-20 19:29 #5 av: Carmarino

När jag fyllt pralinerna så återstod bara disken... PustarSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-24 10:17 #6 av: Carmarino

Har rätt mycket sockerlag över, så idag gjorde jag en sats tryffel med silverrom. Den är mycket mindre smakrik än den mörka rommen, så tryffeln blev rätt söt. Inte lika god som den andra romtryffeln alltså, men den går att äta ändå. Glad

Funderar på att testa whisky och konjak också. Det finns nämligen fortfarande sockerlag så att det räcker till ett par omgångar tryfflar. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-26 10:42 #7 av: Carmarino

Tog det sista av sockerlagen idag, och gjorde konjakstryffel.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-26 10:43 #8 av: Carmarino

Har inte så många chokladskal kvar, så jag tänkte testa att skära tryffeln i bitar istället. Därför hällde jag upp den i en form, och nu ska den stå och stelna till imorgon.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-11 10:17 #9 av: Carmarino

Gjorde Yuzutryffel idag (eller ganache, som det också kallas). Den gjorde jag på grädde, vit choklad (Valrhona Ivoire) och yuzujuice.

Det tar en stund innan den stelnar, så den är inte riktigt klar än.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-12 11:30 #10 av: Carmarino

Idag gjorde jag yuzuganache efter samma recept som igår, men jag bytte ut den vita chokladen mot mjölkchoklad (Valrhona Jivara).

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-12 11:32 #11 av: Carmarino

Hällde upp bägge ganacherna i färdiga chokladskal (eller snarare chokladskålar), eftersom jag inte har bakat något jag kan använda ganachen till, och den är för lös för att det ska gå att rulla tryfflar av den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-08-22 10:29 #12 av: Carmarino

Igår gjorde jag yuzutryffel på ett annat recept där det skulle vara lite sockerlag i smeten också. Använde Valrhonas choklad illanka, som är väldigt god. Tryffeln har fått stå och stelna till idag, då jag spritsade toppar av den.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-07 16:52 #13 av: Carmarino

Hade tre passionsfrukter som var precis lagom mogna, så jag bestämde mig för att göra en chokladtryffel med Valrhonas Manjari 64 %, grädde och passionsfruktsaft. Den blev jättegod, och precis lagom tjock för att kunna spritsa i formar.

När jag hade gjort det satte jag formarna på ett fat, för att ställa dem i kylen att stelna. Råkade då stöta till kylskåpsdörren så att både fat och tryfflar hamnade på golvet. Storgråter

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-07 16:53 #14 av: Carmarino

Fyra av formarna hamnade dock rättvänt, så dem kunde jag ta undan.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-07 16:53 #15 av: Carmarino

Sedan hade jag åtta formar kvar, som inte fick plats på fatet. Så av 40 tryfflar blev det bara 12 kvar. Ledsen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 09:58 #16 av: Ghosthunter

Så fint det blir och så mumsigt det ser utDreglar De i #13 får du betrakta som en konstinstallationSkämtarSkrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-08 10:54 #17 av: Carmarino

#16 "Konstinstallationen" är redan upplockad och undanstädad. Glad
En del av formarna hade varit inne i kylen tidigare, så de hade stelnat lite. Tog därför vara på det som inte hade hamnat utanför formarna. Tycker de är för goda för att bara kastas. GeneradKan ju äta dem själv åtminstone, men det är ju inget att bjuda på. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-08 15:03 #18 av: Ghosthunter

Ja men visst ska man ta vara på alltTummen upp

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-11 10:45 #19 av: Carmarino

Idag testade jag att göra chokladtryffel på kakaopasta, istället för färdig choklad.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 10:47 #20 av: Carmarino

Blandade kakaopasta, kokossocker, kakaosmör, mörk agavesirap, limejuice och grädde och smälte allting i en kastrull. Rörde tills allting var blandat, hällde upp det i en skål och satte in den i kylen för att stelna. Sedan vispade jag den fluffig med elvisp.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 10:52 #21 av: Carmarino

Fyllde en spritspåse med tryffelsmeten, och spritsade ut toppar. Vissa blev stora, vissa blev små och vissa blev helt lagom. Skrattar

Rå kakaopasta har en mycket speciell smak, och den är väldigt bitter. Tillsätter man socker så mildras den bittra smaken, och även om man fortfarande känner smaken av råchoklad så smakar den faktiskt rätt bra. Hade förmodligen i för lite lime (saften av en liten lime), för den smaken märktes inte.

Vid tidigare tester med råchoklad har jag märkt att smaken blir bättre efter en eller ett par dagar, så jag gissar att även denna kommer att bli det.

Med lite mer experimenterande med smakerna så kanske jag till och med kan få fram en riktigt god chokladtryffel. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 11:07 #22 av: VSK

Så tjusiga de ser ut. 

Kan man inte pudra lite florsocker på de?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-11 11:16 #23 av: Carmarino

Det kan man säkert göra. Glad

Fast just nu är de inte tillräckligt torra, så om man pudrar florsocker på dem nu så smälter det. Tror att man får pudra på det precis innan servering i så fall.

Det gav mig en idé faktiskt. Kanske jag ska pudra på lite frystorkade bär av något slag? Har lite olika att välja mellan. Undrar om det kan bli gott med havtorn?

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 13:45 #24 av: VSK

#23

Ja det tror jag blir jättegott. Prova vettja Tummen upp

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-11 17:04 #25 av: Carmarino

#24 Får se om jag kommer ihåg det. GeneradSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 17:18 #26 av: VSK

#25

Komma ihåg vad då?

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-11 17:20 #27 av: Carmarino

#26 Det minns jag inte. FunderarSkrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-11 17:20 #28 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-12 06:36 #29 av: Ghosthunter

Haha...vad??😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-12 07:20 #30 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-12 17:34 #31 av: Ghosthunter

Carmarino är en riktig hedersknyffel, för hon har gjort fin chokladtryffelSkrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-12 17:42 #32 av: VSK

#31

Poet-Lasse Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-12 19:21 #33 av: Ghosthunter

Poet-Lasse har hoppat ur sin kasse
Han äter köttfärs och skriver vers
Men när han kryddade med krasse
Så tyckte alla att han var pervers
😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-12 19:24 #34 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-12 20:48 #35 av: Ghosthunter

Nu när det blev off-topic här
Får vi hoppas inte värdinnan blir tvär
Men med en 45 - kronospralin och en kopp te
Kanske vi får henne att le
😉

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-13 08:41 #36 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-13 11:42 #37 av: Carmarino

Vi kanske skulle starta en poesitråd här på sajten. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-13 12:08 #38 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-13 18:10 #39 av: Ghosthunter

Ja, vi kanske kan ha chokladpoesi? Choklad är värt att skriva vers om😊

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-09-14 10:43 #40 av: Carmarino

Det är det absolut. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-29 11:24 #41 av: Carmarino

Såg ett recept på Youtube där man gjorde "vattentryffel", d.v.s. tryffel gjord på choklad, vatten och muscovadosocker. Så det bestämde jag mig för att testa.

Tyckte dock att det blev för mycket tryffelsmet med originalreceptet, så jag delade det på tre. Första gången missade jag dock, så jag tog lika mycket vatten som i originalreceptet (skålen till höger). Då blev det chokladsås istället. Så jag gjorde en ny omgång, med rätt mängd den här gången (skålen till vänster).

Nu återstår det att se om "chokladsåsen" stelnar något efter ett tag, eller om den förblir flytande.

Chokladen jag använde var Valrhona Extra Amer 67%.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-29 11:30 #42 av: VSK

Ser smaskens ut Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-09-29 11:37 #43 av: Carmarino

Chokladen i sig hör inte till mina favoriter, men tryffeln blev god. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-09-29 11:45 #44 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-01 22:29 #45 av: VoxBauers

Låter inte dumt! 👍

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-10-02 10:20 #46 av: Carmarino

#45 Tryffeln var både god och lätt att göra, så det är ett bra recept. Om man tillsätter någon form av vätska (sprit, likör eller alkoholfritt) så blir det en god ganache, som man kan ha på tårtor eller i praliner. 👍

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-05 11:13 #47 av: Carmarino

Testade att göra vattenchokladtryffel med Valrhona Araguani 72% och smaksatte med Xanté päronlikör. Det blev jättegott! Dreglar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-05 13:15 #48 av: VSK

#47

Både ser och låter gott Tummen upp

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-05 13:18 #49 av: Carmarino

#48 Ja, det blev faktiskt godare än jag trodde det skulle bli. Xanté smakar rätt mycket päron, och den känns även i tryffeln.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-05 13:21 #50 av: VSK

Har aldrig smakat Xanté vad jag vet om, men päron är ju väldans gott.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-05 13:31 #51 av: Carmarino

Den är ganska stark (38 %), men trots det smakar den inte särskilt "spritigt". Brukar inte gilla likörer som smakar mycket sprit, så den här är bra eftersom den har så mycket päronsmak att spriten inte märks så mycket. Med det sagt så är det inget jag skulle kunna dricka som avec direkt. Föredrar den i choklad och bakverk. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-05 13:40 #52 av: VSK

Spritsmak är ju inget vidare så det är ju bra att det inte smakar sprit. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-05 14:15 #53 av: Carmarino

Ja, det håller jag med om. Det är en av anledningarna till att jag blandar ut spriten med choklad, för att man inte ska känna smaken av den. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-05 14:16 #54 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-09 11:24 #55 av: Carmarino

Bjöd en kompis på pärontryffeln igår kväll. Han tog en tugga och sa "oj, vad god den var!". Tummen upp

För ett par dagar sedan gjorde jag limetryffel på Valrhona Ivoire, men den blev så lös att jag ställde den i kylen. Trodde den skulle stelna, men när den inte gjort det, trots så lång tid i kylen, så spritsade jag ut den i ischokladformar. Man får förmodligen slicka i sig den. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-09 15:06 #56 av: VSK

#55

Om du lägger de i frysen så stelnar de tror jag Får idé

Skämtar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-09 16:06 #57 av: Carmarino

#56 De ligger i frysen. Lade in dem där direkt. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-12 17:03 #58 av: Carmarino

Gjorde chokladtryffel på Valrhona Andoa noir 70% idag, smaksatt med min chokladvaniljlikör. Tyckte inte man kände smaken av chokladlikören så mycket, men det kan ju vara för att den smakar choklad. Skämtar

Kanske vaniljsmaken kommer fram lite tydligare när tryfflarna har "stått till sig" något dygn. Annars är det ju gott med bara chokladtryffel också. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-12 22:55 #59 av: Tarotstollan

Det här är en farlig tråd!!!DreglarDreglar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-13 11:47 #60 av: Carmarino

#59 Ännu värre blir det Tarotstollan. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-13 11:48 #61 av: Carmarino

Idag gjorde jag saffranstryffel på Valrhona Manjari 64%. Den smakar inte så mycket saffran, men å andra sidan är det ju inte jul riktigt än. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-13 19:18 #62 av: VSK

#61

Mumma Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-13 19:21 #63 av: Carmarino

#62 Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-14 01:38 #64 av: Tarotstollan

Ingen saffran för mig....

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-21 16:39 #65 av: Carmarino

Testade att göra tryffel med havssalt idag. Använde Valrhona Manjari choklad och Læsø havssalt.

Læsø är en liten ö som ligger i Kattegatt, strax nedanför Fredrikshamn i Jylland och Kungsbacka i Sverige.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-21 17:01 #66 av: VSK

Ser smaskens ut. Hur smakade de då?

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-21 17:05 #67 av: Carmarino

Salt. Med lite choklad. Skämtar

Læsø salt har tydligen starkare smak än vanligt salt, så det behövs inte så mycket för att man ska känna det. Glad

Hade läst att man skulle ta en matsked salt i tryffeln, men jag tänkte att det nog var till en större sats, så jag drog ner det till en tesked istället. Skulle nog ha tagit drygt en halv bara. Då hade det nog blivit mer lagom.

Å andra sidan så är det nog precis lagom för de flesta andra. Har märkt att om jag tycker det är för salt, då tycker andra att det är perfekt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-21 17:07 #68 av: VSK

Aha du menar salt med chokladsmak Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-21 17:10 #69 av: Carmarino

Ungefär så ja. Glad

Nej, det smakade nog mer choklad än salt, men saltsmaken var rätt märkbar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-21 17:36 #70 av: VSK

Hoppas de går att äta upp så de inte behöver slängas. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-21 17:40 #71 av: Carmarino

Vet flera stycken som kommer att tycka att de är jättegoda. Skämtar
Plus att jag bara gjorde en liten sats, så det blev bara 15 tryfflar.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-21 17:52 #72 av: VSK

Mellanmål mao Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-21 18:08 #73 av: Carmarino

Ungefär. Fast de är rätt mäktiga. Det är ju 115 g choklad och en halv deciliter grädde. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-21 18:14 #74 av: Ghosthunter

Ser ut som många smarriga praliner som smälter i munnen🙂

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-10-21 18:15 #75 av: Carmarino

Ja, de är rätt goda, trots saltet. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-28 14:55 #76 av: Carmarino

Här är lite recept:

Bastryffel:

115 gram mörk choklad
40 gram (0,4 dl) grädde

Hacka chokladen (eller smält över vattenbad).
Koka upp grädden och häll över chokladen.
Blanda tills det blir en blank smet.
Om man vill så kan man tillsätta någon smaksättning tillsammans med chokladen.
Låt den stelna i rumstemperatur ett par timmar. Vispa sedan upp den till krämig konsistens och spritsa ut den, eller rulla till runda tryfflar.

Vill man inte använda grädde så kan man göra vattentryffel. Den görs på nästan samma sätt, fast med sockerlag:

115 g mörk choklad
50 g (0,5 dl) vatten
25 g ljust muscovadosocker

Koka upp vatten och socker. Häll över chokladen och blanda tills chokladen är helt smält.
Vill man ha smaksatt tryffel till t.ex. fyllning av praliner eller tårtor kan man tillsätta 45 g (3 msk) sprit eller likör (eller "efter behag", smaka dig fram).
Även här kan det behövas att man vispar den lite, för det händer att ingredienserna skiljer sig åt, så att tryffeln blir marmorerad.

Gjorde även en pepparkaksganache, men den blev lite för lös så man behöver antingen ta mindre vätska eller också lägga till lite mer choklad. Har frusit in den i små kupoler, som jag tänkte använda till att lägga i muffins.

Här är receptet, något modifierat.

100 g grädde
45 g ljus sirap
7 g ljust muscovadosocker
100 g ljus choklad
50 g mörk choklad
25 g smör
Pepparkakskrydda efter behag, 1 tsk är rätt lagom.

Väg upp grädde, muscovadosocker och ljus sirap i en kastrull.
Koka upp och kyl i kallt vattenbad.
Smält under tiden chokladen i en bunke.
När gräddblandningen är fingervarm, vispa ned den i fem omgångar i den smälta chokladen.
Vispa slutligen ned smöret och smaka av med pepparkakskrydda.
Håller ca 3 veckor.

Man kan säkert byta ut chokladen mot enbart mörk choklad eller enbart ljus choklad. I originalreceptet var det Callebaut Gold istället för ljus choklad , och det var det jag använde.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-28 16:47 #77 av: Carmarino

Gjorde lite passionsfruktstryffel idag, med Valrhona Araguani 72%.

De blev inte så vackra, för smeten stelnade rätt snabbt i spritspåsen, så det var svårt att spritsa ut dem.

Gjorde dem enligt basreceptet ovan, d.v.s. choklad och grädde. Tillsatte saften av två passionsfrukter. Hade silat ifrån kärnorna, för det blir lite för "crunchy" annars. Missade det i tryffeln jag gjorde med Valrhona Taïnori nämligen.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-28 17:01 #78 av: VSK

Ser väldans gott ut. 

För mig är inte det estetiska viktigt utan hur det smakar Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-29 10:32 #79 av: Carmarino

De smakade gott, men inte så mycket passionsfrukt som jag trodde de skulle göra. Nåja, de kommer ändå att gå åt utan problem. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-29 10:36 #80 av: Carmarino

Har uppdaterat recepten i #76 lite, eftersom jag kom på att man måste vispa upp tryffeln innan man spritsar/rullar den. Särskilt den med bara choklad och grädde brukar nämligen bli "marmorerad" när den har stelnat. Om man då vispar den så går den ihop och det blir inga "strimmor" även efter den stelnat.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-29 18:08 #81 av: Ghosthunter

#77 Mmmm....jag kommer ner till dig med ett paket kaffe😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-10-29 18:51 #82 av: Carmarino

#81 Då får du skynda dig, för de är snart slut. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-29 19:01 #83 av: Ghosthunter

#82 Du får göra en ny omgång😉

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-10-29 19:09 #84 av: Carmarino

#83 Har faktiskt fortfarande två passionsfrukter kvar, så jag ska förmodligen göra en ny omgång imorgon. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-29 22:01 #85 av: VSK

Alla hem till Carmarino Får idéYrar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-29 22:03 #86 av: VoxBauers

#85 Lämmeltåget går!

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-10-29 23:07 #87 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-30 00:06 #88 av: Tarotstollan

Är det långt kvar innan vi är framme?KämparKämparYrarSkämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-30 00:17 #89 av: VoxBauers

🙉 Sluta tjata! Vi är snart framme!

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-10-30 00:41 #90 av: Tarotstollan

Är vi där än?Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-30 06:33 #91 av: Ghosthunter

#89 Hahaha😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-10-30 07:02 #92 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-30 07:24 #93 av: Tarotstollan

Är vi framme nu?Cool

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-10-30 07:46 #94 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-30 12:02 #95 av: Carmarino

Ta det lugnt och kivas inte barn. Nörd

Tryffeln står och stelnar just nu. Har gjort ytterligare en omgång passionsfruktstryffel, så nu är passionsfrukterna slut, plus att jag har gjort tryffel på clementinsaft. Vet dock inte om den smakar så mycket, men annars är ju chokladen god som den är. Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-30 12:21 #96 av: VSK

Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-10-30 15:26 #97 av: Ghosthunter

#95 Nej då, tant Camarino!😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-10-30 18:54 #98 av: VoxBauers

Vill ha! Vill ha! Lipar

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-10-30 19:06 #99 av: Carmarino

#98 Det är busenkelt att göra själv om du är sugen. Det enda du behöver är lite choklad och grädde (och kanske någon smaksättning). Tummen upp

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-10-30 19:25 #100 av: VoxBauers

#99 Tycker mig ha hört detta förr...  Galen

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2018-10-30 19:34 #101 av: Carmarino

#100 Det har du säkert. Receptet skrev jag i #76Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-01 12:02 #102 av: Carmarino

Gjorde två olika sorters tryffel i förrgår. Idag spritsade jag ut dem. Till vänster är det en passionsfruktstryffel med Valrhona Araguani och Andoa noir. Tryffeln till höger är Valrhona Macaé, smaksatt med saft av en satsumas. Tyvärr märks inte smaken av den särskilt mycket, men chokladen är god ändå.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-01 14:04 #103 av: VSK

Tycker "plupparna" ser ljusare ut, men vet inte om det är nåt illusion pga ljuset. 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-01 15:02 #104 av: Carmarino

Det är nog ljuset. Tog en extra koll för säkerhets skull, och det är möjligt att plupparna är en liten aning ljusare, men det beror nog mer på ur vilken vinkel man tittar på dem. Kan inte se någon direkt märkbar skillnad.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-01 15:25 #105 av: VSK

Okies.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-07 11:37 #106 av: Carmarino

Idag testade jag ett nytt recept, där man skulle använda creme fraiche istället för grädde, och även tillsätta lite glögg. Dricker inte glögg, men hittade faktiskt en flaska som jag köpt för rätt många år sedan. Smakade förstås på den först (den är alkoholfri), och det var inget fel på den. Den smakade lite pepparkaka trots att den är tillverkad av blåbär, lingon och tranbär.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-07 11:39 #107 av: Carmarino

Så nu står den och svalnar/stelnar till lagom konsistens.

Eftersom jag börjar få slut på Valrhona-choklad, och jag vill spara den jag har till julklappar, så gjorde jag den här tryffeln på Odense mörk choklad. Den är rätt god den också - och avsevärt billigare.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-07 13:35 #108 av: VSK

Blir nog väldans smaskens det där Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-07 15:26 #109 av: Carmarino

Ja, det hoppas jag. Den har inte stelnat än, så jag får vänta med provsmakningen ett tag till. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-07 16:04 #110 av: VSK

Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-07 21:54 #111 av: Ghosthunter

#107 Det är som man bara vill stoppa ned skallen och suga i sig chokladen😋

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-08 11:13 #112 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-08 11:26 #113 av: Carmarino

#111 Ja, det ser rätt gott ut. Glad

Har gjort en ny variant på tryffel idag, med philadelphiaost, vit choklad, kokos och lime. Har bara inte orkat ta hand om den (heller) än. Hade nämligen en del annat att pyssla med idag. Pustar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-08 12:55 #114 av: VSK

Högtryckstvätt och det klart på 20 sek Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-08 12:56 #115 av: Carmarino

Då hade man fått blåsa bort hela badkaret. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-08 13:03 #116 av: VSK

Lyssnar på musik

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-09 11:35 #117 av: Carmarino

#107 Så här blev slutresultatet.

Glöggen är som sagt alkoholfri och innehåller lingon, blåbär, tranbär, vatten, socker, kryddor och natriumbensoat. Tillverkad av Muddus Hjortron AB i Gällivare. (De har tydligen ändrat designen på flaskan sedan jag köpte den.)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-09 21:13 #118 av: Tarotstollan

Mums!Dreglar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-10 17:29 #119 av: Ghosthunter

Supermums!Dreglar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-10 17:33 #120 av: Carmarino

Ja, de blev faktiskt väldigt goda; krämiga och med en lagom smak av pepparkaka. Det var en stor sats, så det blev 56 tryfflar av den. Får nog dela med mig, för det är ganska mycket att äta själv. Särskilt som jag har flera av de andra tryfflarna kvar också. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-10 17:46 #121 av: VSK

Gh hörde du. Hon vill dela med sig. När åker vi? Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-10 19:16 #122 av: Ghosthunter

#121 Så snart tåget går😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-10 19:26 #123 av: VSK

Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-10 22:31 #124 av: Tarotstollan

Tåg! Jag springer för fullt redan.....Pustar
Hur långt har ni kommit?

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-10 23:14 #125 av: VSK

Portugal.
Har jag åkt för långt? 

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-10 23:38 #126 av: Tarotstollan

Något liiiiiite! Du borde nog vända …...Skämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-11 11:34 #127 av: Carmarino

#113 Nu äntligen har jag fått tid och ork att rulla tryfflarna med kokos, lime och philadelphiaost. De blev jättegoda. Dreglar

#124 Hoppas du inte har tagit ut dig helt. Glad

#125 Har du kommit tillbaka från Portugal än? Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-11 11:40 #128 av: VSK

#127

Nä nu är jag i Tanzania Förskräckt

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-11 11:43 #129 av: Carmarino

#128 Du får dra i nödbromsen snabbt, innan du hamnar vid Godahoppsudden. Förskräckt

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-11 14:27 #130 av: VSK

Gapskrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-11 14:29 #131 av: Ghosthunter

Fortsätt sedan med båt ned till sydpolenGapskrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-11 14:41 #132 av: VSK

#131

Om jag paddlar lite extra snabbt så kommer jag bara av farten hamna på nordpolen Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-11 14:47 #133 av: Carmarino

#132 Glöm bara inte att väja för Antarktis. Skrattar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-11 15:22 #134 av: Ghosthunter

#132 När du ändå har kommit dit, så kanske det finns ischoklad som färdkost,  och sen kan du fortsätta rakt fram och runda jorden så att du till slut hamnar vid Treriksröset. Sen är det bara att ta sig igenom Sverige och ner till Skåne igenSkrattar

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-11 20:28 #135 av: Tarotstollan

En världsomsegling för choklad! Det kallar jag en bedrift!Tummen upp

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-11-11 20:37 #136 av: VSK

Förlägen

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-11 21:43 #137 av: Ghosthunter

#135 😁

**ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΗΡΙΟΝ DCLXVI**

"Döden innebär inte ett slut, det är bara en förändring"

"Världen skulle må bra med lite mer Värmland"



Anmäl
2018-11-15 12:03 #138 av: Carmarino

Idag har jag spritsat ut lite tryffel som jag gjorde för ett par dagar sedan, samt gjort en After Eight-tryffel. Från vänster till höger:

Vit Odensechoklad med limesaft och skal, Callebaut Gold med apelsinsaft och After Eight med grädde.

Eftersom jag inte är jätteförtjust i After Eight så har jag två stora askar liggande, som är rätt gamla (bäst före 09/2011 och 30/10/2015). Öppnade den äldsta och testade om chokladen gick att äta. Det gjorde den, men mintkrämen var rätt seg. Så då testade jag att göra tryffel på den istället. Det gick jättebra. Så här gör man:

Ta 17 bitar (ca 115 gram) After Eight och hacka dem i mindre bitar.
Koka upp 0,4 dl (40 gram) grädde i en kastrull.
Häll grädden över chokladen och rör till en slät kräm.
Märkte att det var svårt att få mintkrämen att smälta, så jag gjorde så här:
Hällde tillbaka smeten i kastrullen och värmde under omrörning på låg värme (annars bränns chokladen), tills krämen var slät.

Tryffeln blir ganska "kladdig", så det bästa är att hälla upp den i ischokladformar och låta den stelna. Har inte själv testat om den lossnar ur formarna, men jag misstänker att det blir som med knäck - man får "gnaga" ur tryffeln. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-15 13:29 #139 av: VSK

Ser inte helt fel ut Lipar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-15 13:31 #140 av: Carmarino

Har inte smakat dem än, men smetarna var goda i alla fall. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-15 13:44 #141 av: VSK

Är smeten god så brukar det väl oftast bli gott slutresultat (har jag hört) Glad

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-15 15:06 #142 av: Carmarino

Ja, för det mesta.

Har testat After Eight-tryffeln nu. Skulle nämligen känna efter på en av dem om den hade stelnat i kylen. Det hade den inte, så det blev ett fingeravtryck i den. Då var jag ju tvungen att äta upp den. Skrattar

Det var som jag trodde - den är "mjukseg" som kola eller knäck, så man får "gräva" upp den med tungan.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-11-15 15:16 #143 av: VSK

Ungefär som vissa som inte kan låta bli att peta i grädden på en gräddtårta. Då måste man ju ät upp den biten för inte kan den va kvar Skrattar

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika än här. Gillar du allt med sport, kika in sidan. Intresserad av det rymden har att erbjuda? Tryck här

Anmäl
2018-11-15 15:19 #144 av: Carmarino

Fast jag kan ju äta hur många tryfflar jag vill, så jag behöver inte peta på dem för att få äta dem. Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.