Glass

Hemgjord glass

2018-06-23 14:58 #0 av: Carmarino

För några år sedan så köpte jag en glassmaskin med kompressor. Det betyder att jag kan göra glass utan att ha någon "kylklump" som tar upp plats i frysen. Det är bara att sätta i sladden i kontakten och sätta igång direkt. Dessutom går det att fortsätta att göra mer glass nästan direkt. Det är bara att diska rent skålen och omröraren först. Väldigt praktiskt, och man får plats i frysen till alla glass man gör.

Det är den här glassmaskinen jag använder, och idag testade jag att göra chokladglass. Resultatet blev över förväntan.

Använde ett recept för baileysglass, men ersatte likören med mjölk och tillsatte 150 gram smält Valrhona Jivara mjölkchoklad 40%. Det blev otroligt gott. Chokladen blir sådär lagom "knaprig" som jag tycker är så gott. Ni som har ätit Vienettaglass vet vad jag menar.

Har testat lite olika recept på glass den senaste tiden, så glassmaskinen har fått jobba hårt.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-23 15:04 #1 av: MonicaLagerquist

Det ser gott ut.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-23 15:05 #2 av: Carmarino

Tack. Det är det också. Har precis tömt den lilla runda burken. Glad

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-06-23 15:06 #3 av: MonicaLagerquist

Skrattar

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-06-23 15:28 #4 av: vallhund

Ser väldigt smaskigt ut.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-06-23 15:29 #5 av: Carmarino

Tack vallhund.

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-01 14:41 #6 av: Carmarino

Idag gjorde jag limeglass med vit choklad (Valrhona Ivoire 35%)

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-22 19:07 #7 av: Carmarino

Eftersom jag skulle låna ut min glassmaskin idag, så gjorde jag en omgång dulceyglass innan de kom och hämtade glassmaskinen. Dulcey är en "blond" choklad (32 %) från Valrhona, och den smakar smörkola. Jättegod!

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2018-07-23 01:27 #8 av: Tarotstollan

Skicka den express till mig!Får idéSkämtar

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Anmäl
2018-07-23 05:12 #9 av: Carmarino

Den hinner nog smälta på vägen. Fast smeten var god, så du kanske kan dricka glassen istället? Skämtar

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.