I den här tråden kan vi skriva sådant som vi inte vet var vi ska placera in annars. Det behöver inte handla om choklad, men det är trevligt om det gör det.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#2: De är redan slut. 😄
Men de är jättelätta att göra själv:
https://julen.ifokus.se/discussion/1491874/julgodis-2020#1
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#1:
Okej , tack, lite annorlunda med saltrostade och med choklad ,
Jag brukar köpa brända mandlar på marknaden.
Tack för tipset ! 😊👍❤️
HH 🙂
#5:
Okej , förstår det ,
Jag försöker sluta med sockret , min bov , inte lätt men men , , tar en dag i taget .
Ha en fin kväll ! 😊😄🌺
HH 🙂
Gjorde lite chokladtryffel idag. Den är smaksatt med salmiak och på toppen har jag strösslat lakritsgranulat. De blev väldigt salta, men det gör inte så mycket. Ska nämligen ge bort dem, och mottagaren är väldigt förtjust i salta tryfflar. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ser gott ut! 😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Tur det finns vatten i kranen då! 😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Någon som testat den nya popcorn chokladkakan?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Jag har köpt en men den får vänta tills jag blir godissugen och tar någon ruta då. Måste ju tyvärr tänka på min diabetes numera.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Någon som sett och testat nyheten?
https://www.estrella.se/produkter/chokladdoppade-jordnotsringar/
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#15: Har sett dem men inte testat. Tycker de är för dyra. Gissar att det är samma som med de chokladdoppade ostbågarna; gott men inte värt pengarna. Det är förmodligen billigare att köpa jordnötsbågar och doppa dem i choklad själv. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tycker oftast att de smakar alldeles för lite salt till den söta chokladen.
Kan tänka mig att jordnötter blir en annat variation istället för ost smaken.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Chokladen tar upp en del av det salta så jag tror att det smakar mindre salt med ostbågarna. Jordnötsringarna tycker inte jag är så salta så frågan är om de inte blir rätt söta med choklad på även de. Får väl se om jag hittar en lite påse jag kan testa med. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ja, det är spännande med alla olika smaker och hur vi upplever dem.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Har hört mycket om Toms ferraribilar päron, men inte lyckats hitta några förrän idag. De flesta har klagat på att de var torra och inte alls goda, men de jag fick tag i var mjuka och fina i konsistensen, och jag kände faktiskt lite päronsmak också. Är ju väldigt förtjust i de vanliga ferraribilarna med hallonsmak, men de här var faktiskt lika goda.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
De har jag inte hört om innan nu, så jag skall leta efter dem nästa gång jag går och handlar. Brukar inte köpa Ferrari bilarna för de är ofta stenhårda och de smakar ju ändå som hallonbåtar så jag köper dem istället.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Gillar också vanliga Ferrari, men har inte sett dem med päronsmak. Ska spana.
#24: De brukar hålla sig bättre i påse, så jag köper sällan dem i lösvikt längre. Fast jag fick ett tips på Instagram att man kan köra dem i mikron i fyra sekunder så blir de mjuka igen. Det ska tydligen fungera på allt godis typ vingummi. Har inte själv testat så jag vet inte om det stämmer.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#25: De är rätt nya och har nog bara funnits några veckor. En del som har testat dem tyckte de smakade tvål, men jag kunde känna en svag päronsmak så jag tyckte de var goda.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Köpte en påse (220 gr.) med Fazers Dumle kolor med säsongssmaken Tutti Frutti idag. Jättegoda!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#28: Har läst om dem, men glömde kolla om de fanns i affären när jag handlade igår. Gillar både Dumle och Tutti Frutti, så de måste absolut testas. 😋
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Nästa jag ser fram emot:
https://www.baaam.se/livsstil/marabou-chokladkaka-brownie-kokos-kaffe/7451339
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Aha, jag gillar kaffesmaken men inte att dricka kaffe…😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#33: Läste en recension av chokladen på Instagram och den som recenserat var inte heller så förtjust i kaffe, men tydligen var kaffesmaken inte så framträdande att den var störande. Så kanske det blir för svag smak för dig. 😊
Det finns choklad med kaffesmak att köpa på nätet. Bl.a. säljer Apotea en mörk choklad sötad med stevia och minst 60 % kakao.
https://www.apotea.se/clean-eating-mork-choklad-kaffe-75-g
Åsö, som mest inriktar sig på försäljning till proffs men även säljer till privatpersoner, har en 2 kilos-burk med chokladbitar formade som en kaffeböna.
https://aso.se/webshop/e/14/choklad-kakaoprodukter/chokladkakor-konsumentforpackat/6066/tubo-cordoba-mork-choklad-med-kaffesmak/
Det kan tyckas dyrt med 623 kr, men faktum är att den är billigare per kilo än Apoteas choklad; 386,67 kr/kg mot 311,50 kr/kg för Åsös choklad. Även inklusive frakt blir Åsö billigare (360,86 kr/kg), men man kanske inte vill ha två kilo choklad. 😄
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Har köpt en idag och sitter och smakar på den just nu.
Ärligt talat så smakar den som den vanliga chokladkakan med kokos, ingen smak av varken brownie eller kaffe. Väldigt söt.
Stor besvikelse!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Tack det samma!
Var och handlade idag men glömde kolla efter glassen, antar att det kommer flera varma dagar så jag längtar efter lite glass och kommer ihåg att köpa då.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
På lokalradion imorse sa de att det var chokladglassens dag idag. Kan inte hitta något om det, så jag undrar var de fått det ifrån.
Bara för det köpte jag två paket Nogger när jag var och handlade. 😄 Nä, det var för att det var extrapris - två paket med sex pinnar i varje för 55 kronor. Ordinarie pris för ett paket är 45:95 kr, så det var en bra rabatt. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#42: Ja, det borde funka. Fast jag tycker det är så jobbigt att göra pralinskal, och de skal jag har kvar har så små hål att jag inte tror att jag får i någon marmelad i dem. 😊
Annars kanske man kan göra chokladganache och bre den och aprikosmarmeladen som fyllning i en tårta - eller blanda och fylla en vetebulle med "chokladmarmelad" - eller fylla marmelad i en muffins och spritsa chokladen ovanpå. Det finns nog en del man kan använda det till, om jag bara blir färdig att göra det innan marmeladen är slut. 😄
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det låter gott vilket som!😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
För ett par månader sedan köpte jag en påse rädisfrön, för jag tänkte testa att grodda dem. Sedan har påsen blivit liggande i skåpet, till igår då jag kom på att jag hade den där. Tog fram en av groddlådorna och hällde upp lite rädisfrön och hällde sedan på vatten så det täckte gott och väl.
Efter att ha legat i vatten hela natten silade jag av dem och lade dem ovanpå groddbrickan istället. Såg då att några av fröna redan hade börjat spricka och en liten grodd tittade fram.
Så nu ska jag bara komma ihåg att duscha dem lite då och då tills groddarna blivit tillräckligt stora för att rötterna ska gå ner i lådan under. Då fyller jag på vatten och väntar tills groddarna växt till sig så att jag kan skörda dem. Vill gärna ha lite längre skott som jag kan klippa ner och ha på kvällsmackan. 😋
Funderar på om det kan bli gott att blanda rädisgroddar i choklad? 😄
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Får se om jag testar sedan. Kan ju alltid börja med att göra chokladtryffel, och då låta groddarna ligga och dra i grädden så att den får smak av rädisa. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ska försöka komma ihåg det. Måste bara tänka efter hur jag gjorde. 😄
När det gäller aprikosmarmeladen så har jag kombinerat två recept och gjort lite olika de två gångerna jag har kokat marmeladen, men för nektarinmarmeladen har jag följt ett enda recept.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#54: Efter två dygn har rädisgroddarna skjutit fart ordentligt. Dags att hälla vatten i lådan undertill så att rötterna kan suga upp vatten. Eftersom det förmodligen är en del groddar som inte har tillräckligt långa rötter än så fortsätter jag att spreja vatten på dem också.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Köpte några liter jordgubbar på City Gross idag, eftersom de var på extrapris den här helgen. När jordgubbarna kostar 20 kr/liter så gäller det att passa på att göra rårörd jordgubbssaft. 😋
Saften är rårörd så den ska stå i kylskåpet till imorgon. Sedan ska den silas av, blandas med socker och hällas på flaskor. Kommer dock att hälla det mesta på burkar och frysa in, eftersom jag inte är någon storkonsument av saft. Tycker dock att det är gott med ett glas då och då.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Åhh😋! Blev de goda?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag har jag bakat en gluten- och mjölkfri chokladkaka. Recept finns här:
https://bakverk.ifokus.se/discussion/1507687/recept-glutenfri-chokladkaka
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hittade en burk skivade jordgubbar längst ner i en låda i frysen. De var från förra gången jag gjorde rårörd jordgubbssylt, vilket var den 12 juni 2018. 😱
Tog ut dem och tinade upp dem, och eftersom de smakade helt okej (lite sura bara) så bestämde jag mig för att koka sylt på dem.
Hade noterat på burken att det var 530 gram jordgubbar, men när jag hade silat dem var det bara 272 gram. Fast saften som runnit av var runt 240-250 gram vill jag minnas, så det stämde nog rätt bra ändå.
Det är lätt att vara efterklok, och när jag hade kokat färdigt sylten insåg jag att jag nog skulle ha fyllt upp med åtminstone en del av den avrunna saften. Nåja, jag tror det kommer att funka bra att ha i yoghurten åtminstone.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Gjorde lite chokladtryffel i torsdags, och med lite menar jag verkligen lite. Det som syns på bilden är allt. Hade 35 gram mörk, 85 %-ig choklad från Malmö chokladfabrik som jag inte visste vad jag skulle använda till. Tycker inte själv om så mörk choklad, så därför har den blivit liggande.
I fredags var jag bjuden på fika hos en f.d. kollega, som jag vet tycker om väldigt mörk choklad, så därför bestämde jag mig för att göra lite tryffel till henne. De består av enbart chokladen och lite (12 gram) grädde.
Eftersom det var så lite choklad ville jag inte använda en spritspåse för att fylla formarna, utan klickade i tryffeln med hjälp av en sked. Därför blev utseendet rätt "rustikt". 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tycker just för att de ser "rustika" ut gör att de ser extra spännande och goda ut!😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Är inte jätteförtjust i att laga mat precis, men idag tog jag mig i kragen och lagade allt-i-ett-pasta med färs och svamp. En väldigt enkel rätt som går hyfsat snabbt att laga. Eftersom jag inte tål färsk svamp så använde jag burkchampinjoner istället, och det gick lika bra.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ser gott ut. Tycker du att svampen ger någon smak till rätten? De gånger jag ätit champinjoner så känner jag ingen smak alls från dem.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#70: Burkchampinjonerna känner jag smak av. Vet inte hur det är med färska champinjoner, för det har jag aldrig testat. Tog en burk med skivade champinjoner. Vet inte om det var 250 gram i den, men det gör nog inte så mycket om det är lite mer eller mindre.
Här är receptet om du vill testa. Jag skippade vitlök och oregano, för det tål jag inte. Sedan tog jag rapsolja istället för solrosolja till att steka i, för det är det enda jag har hemma. Använde djupfryst lök eftersom jag inte använder så mycket lök, så den färska hinner ruttna. Lät den stå i rumstemperatur ca en halvtimme, men det är inte nödvändigt. En lök motsvarar ca 40 gram fryst lök. Tror det är ca en deciliter.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#69:
Ser mumsigt ut!! Nu blir jag sugen på att fixa en likadan men med korv jag köpte idag + att jag köpte pasta skruvar och skinka . Tomatsås har jag färdig i frysen ( som jag har kvar sen jag gjorde pizza , calzone )
Perfekt till pastasås .
Tack för tipset Carmarino !!!
HH 🙂
Ja, det låter inte dumt, så jag skall nog testa det. Bara lite orolig för alla tomater då jag är allergisk men kan ju testa att ta gula tomater istället.
Det går alltid att fixa till något om man bara har ett bra grundrecept!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Nu har jag skrivit av receptet, så några saker får jag köpa hem innan det kan testas.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#73: Ja det blir säkert bra med gula tomater också. Visserligen är det passerade tomater i receptet, men jag tror inte det spelar någon roll vilket man använder, bara man justerar vätskemängden så att det inte kokar torrt.
Du får berätta hur det blev sen. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Köpte 2 Plopp med kexchoklad igår. Har dock inte smakat på dem ännu.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#78. Smakat några rutor nu. Den är god men tunnare överlag än en vanlig kexchoklad så kexet det kommer ju inte fram så tydligt. Eftersom det är en Plopp så hade jag förväntat att det skulle vara lite kolasmet eller något mjukt i den men det är bara ett tunt kex och hård choklad.
Föredrar nog den vanliga kexchokladen ändå eftersom det är mer av den och mer att tugga.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#79: Ja, om de inte gjort något eget av den blir det ju bara en vanlig kexchoklad, och då kan man lika gärna äta den vanliga. Den brukar dessutom vara billigare också, eftersom det ofta är extrapris på den.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Köpte 3 stycken Plopp á 80 g för några dagar sedan med smakerna Apelsin, Chokladboll och Juleskum.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Juleskummet var nog samma som förra året och Apelsin och Choklad är ju alltid gott ihop.
Ja, jag skall berätta vad jag tycker när jag smakat.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Snygg gran, lite svårt att hänga kulor i den bara!😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Ja, tillsammans med lite "snö"!😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Har faktiskt grön pulverfärg som jag köpte för att pensla på grenarna. Det blev dock inte bra, så jag har inte gjort det igen.
Läste nyligen att man kan blanda ut pulverfärgen i smält kakaosmör och pensla i formen innan man gjuter granen. Det har jag inte orkat testa än. Får se om det blir av vid ett senare tillfälle. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Eller om man spritsar på lite sockerglasyr som man gör med pepparkakor?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Borde ju egentligen inte…..men du har min adress eller?😉😂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag testade jag att "stämpla choklad". Har försökt en gång tidigare, men då lyckades det inte. Det gick bättre den här gången, kanske för att stämpeln legat i frysen ett helt dygn. Använde min farfars fars namnstämpel, och resultatet blev över förväntan tycker jag. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Du kan skicka med några sådana också i det andra paketet som jag beställde!😉😁
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Vi skulle alla beställa choklad grejer från dig, så kan du jobba med det i framtiden!😁
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#99: Tack, men det hade jag nog inte orkat med. Det är roligt att göra det ibland, men skulle nog inte palla att ha det som yrke. Choklad är kladdigt att jobba med. 😂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ja, ibland är inte hobbyn rätt att ha som sitt jobb!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Har precis tittat på en intressant video om att göra Praliner. Det är Johan "Matgeek" Hedberg som börjat nörda ner sig om choklad, och han tar hjälp av proffset Kalle Jungstedt.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Hittade den här nyheten i affären i går, inte dum alls men som det skrivs så smakar det inte så mycket, om något av pistage.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#104: Har letat efter den men vår ICA Maxi är numera urusel på att ta in nyheter. Tidigare kom de så snart de fanns tillgängliga. Numera får man vara glad om de överhuvudtaget dyker upp. Om man frågar efter en ny vara har personalen oftast inte ens hört talas om den. 🙁
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Den kommer nog, den släpptes ju igår.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#106: Såg på Instagram idag att Marabou pistachio har kommit till vår lokala ICA Maxi nu. Får kolla om det finns några kvar nästa gång jag är och handlar. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag åt jag upp de allra sista bildäcken som jag köpte på Lakritsboden för många år sedan. Eftersom de inte tillverkas längre så har jag ransonerat dem och bara ätit ett däck någon gång då och då. De har bäst-före-datum september 2019, men smakar fortfarande lika gott. Däremot är de väldigt torra och spröda, så de bryts lätt itu.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kommer inte ihåg dem men det beror nog på att jag nästan aldrig äter saltlakrits såvida de inte ligger i någon blandpåse med godis.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Gillar man saltlakrits så är (var) bildäcken bland det godaste som fanns. De var inte jättesalta, utan mer lagom i smak.
Vet inte när de började tillverkas men vad jag minns så åt jag dem redan som barn. De fanns både i påse och I lösvikt.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kollar ni på Chokladkriget just nu i stv 1 kl. 22- 23.20?
Handlar om barnarbete för de stora chokladjättarna.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Man fick sig en tankeställare!🙄
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#114: Ja, trots att det är rätt välkänt att choklad (och kaffe) inte alltid skördas på särskilt trevligt sätt så väljer vi oftast att bortse från det. Vill man undvika att stödja den här industrin får man se till att bara köpa spårbar kvalitetschoklad. Den kostar rätt mycket mer, men det beror ju på att de som gör den ser till att de som arbetar på chokladplantagerna får bra villkor.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Två personer har räddats efter att ha fallit ner i en chokladtank i en Mars Wrigley-fabrik i Pennsylvania.
De klarade sig tydligen utan skador, men fördes ändå till sjukhus för kontroll.
https://www.expressen.se/nyheter/olycka-pa-chokladfabrik-tva-foll-ner-i-chokladtanken/
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#118: Ännu bättre är att förvara den i svalt utrymme. I kylen kan det vara för kallt. Choklad ska inte förvaras varken för kallt eller för varmt. Åtminstone inte några längre stunder. Går det över 31-32 grader där den förvaras så tappar den tempereringen. Den går fortfarande att äta, men kan bli gråaktig eftersom kakaofettet tränger ut, s.k. fat bloom.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Kokade nektarinmarmelad idag.
https://matlust.ifokus.se/discussion/1505020/recept-nektarinmarmelad
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Så gott det ser ut!😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Till glass blir det nog jättegott!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Glöm inte på rostade mackan tillsammans med lite ost. Jättegott!😋
Nu börjar jag bli sugen på något sött, inte bra!😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Då är det dags att du gräver fram den och dammar av den!
Tänk på mumsiga mackor!!!😋
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#127: Är faktiskt inte så förtjust i rostat bröd. Vill minnas att senast jag åt det var i samband med att jag åt räkor med en kompis. Det var också senaste gången jag använde brödrosten. Tror det var någon gång i början eller mitten av 1990-talet. 😊
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#120:
Så gott ! Va duktig du är!!!
Mums så på ett ny rostat bröd . eller på ett salt kex .
HH 🙂
#129: Tack. 😊
Marmeladen blev lite för lös för att ha som pålägg, även om den stelnade lite i kylen. Men den var jättegod i yoghurten jag åt till frukost.
Funderar på att köpa en ask till - nektarinerna kostar ju bara 25 kronor för ett kilo den här veckan - och koka en omgång till, men då med mer syltsocker. Problemet är bara att det är fullt i kylen. 😁
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#130:
Okej , , då ska jag kolla om det finns nektariner här i butiken .
Kollar på receptet sen. Tack!
HH 🙂
#131: Köpte dem på ICA Maxi, men förmodligen har alla ICA-butiker erbjudandet.
Jag använde inte varken citron eller vaniljsocker i min sylt, och den blev väldigt god ändå. Så har du inte det hemma går det bra utan, men jag rekommenderar att du tar ca 7 dl syltsocker istället för 5 (ca 2/3 paket), eller ca 670 gram om du väger). Då blir marmeladen lite fastare.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#132:
Okej , tack så!!
Gulligt av dig att skriva det !
Tack än en gång!! 😊👍🥰
HH 🙂
#125:
Håller med dig , mums mums med rostbröd , ost o denna sylt .
HH 🙂
Jag har massor av sylt och marmelad i kylskåpet men eftersom jag numera får vara försiktig med socker så lär det ta några år innan jag ätit upp allt det.
Strax innan jag fick diabetes så hade det varit extrapris på marmelad, tror det var utförsäljning 2 st. för 10 kr. Jag köpte mer än 10 burkar under den veckan och det var stora burkar.
Tråkigt att det blev så men inget att göra åt det nu.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#135: Marmelad håller rätt länge, särskilt om man kan förvara den lite svalt. Jag hade en burk aroniamarmelad i skafferiet i kanske 10 år och den gick fortfarande att äta. (Hade inte öppnat burken.) Den var lite torr och sockrig i smaken, men för övrigt var det inget fel på den. På vintern är det ganska svalt i skafferiet, för det är en ventil där som släpper in kalluft.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#135:
Inte dåligt!!! Då har du marmelad länge länge .
HH 🙂
Det var fortfarande extrapris på nektarinerna, så jag kunde inte låta bli att testa att göra en ny omgång marmelad. Den blir ju rätt billig - ca 14:50 kr per burk.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag har en ask med Chocolate chips & raisins i skafferiet men tror inte jag skall öppna den ändå trots att dagen kunde firas med den.😉😁
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Blev dubbelpost.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!