Etiketterartikelglass
Läst 3946 ggr
Carmarino
2018-06-23, 14:58

Hemgjord glass

För några år sedan så köpte jag en glassmaskin med kompressor. Det betyder att jag kan göra glass utan att ha någon "kylklump" som tar upp plats i frysen. Det är bara att sätta i sladden i kontakten och sätta igång direkt. Dessutom går det att fortsätta att göra mer glass nästan direkt. Det är bara att diska rent skålen och omröraren först. Väldigt praktiskt, och man får plats i frysen till all glass man gör.

Det är den här glassmaskinen jag använder, och idag testade jag att göra chokladglass. Resultatet blev över förväntan.

Använde ett recept för baileysglass, men ersatte likören med mjölk och tillsatte 150 gram smält Valrhona Jivara mjölkchoklad 40%. Det blev otroligt gott. Chokladen blir sådär lagom "knaprig" som jag tycker är så gott. Ni som har ätit Vienettaglass vet vad jag menar.

Har testat lite olika recept på glass den senaste tiden, så glassmaskinen har fått jobba hårt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

iFokus är ett nätverk av intressesajter om allt mellan himmel och jord
  • Redigerat 2021-11-02, 17:52 av Carmarino
MonicaLagerquist
2018-06-23, 15:04
#1

Det ser gott ut.

Stolt ägare till fem La permer

Carmarino
2018-06-23, 15:05
#2

Tack. Det är det också. Har precis tömt den lilla runda burken. 🙂


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Starta en egen diskussionssajt!

För föreningen, klubben, klassen, skolan, bloggen, hobbyn, intresset, spelklanen, familjen, kompisgänget, bostadsrättsföreningen, samfälligheten...

Kom igång på några minuter. Gratis förstås!

MonicaLagerquist
2018-06-23, 15:06
#3

😃

Stolt ägare till fem La permer

vallhund
2018-06-23, 15:28
#4

Ser väldigt smaskigt ut.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 

Carmarino
2018-06-23, 15:29
#5

Tack vallhund.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-07-01, 14:41
#6

Idag gjorde jag limeglass med vit choklad (Valrhona Ivoire 35%)


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2018-07-22, 19:07
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#7

Eftersom jag skulle låna ut min glassmaskin idag, så gjorde jag en omgång dulceyglass innan de kom och hämtade glassmaskinen. Dulcey är en "blond" choklad (32 %) från Valrhona, och den smakar smörkola. Jättegod!


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2018-07-23, 01:27
#8

Skicka den express till mig!☝️😉

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2018-07-23, 05:12
#9

Den hinner nog smälta på vägen. Fast smeten var god, så du kanske kan dricka glassen istället? 😉


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Tarotstollan
2018-07-23, 08:39
#10

😃👍

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2020-08-23, 11:22
#11

Idag tog jag fram glassmaskinen för första gången den här sommaren. Anledningen var att jag upptäckte att ett par av äggen i kylen hade kommit för nära väggen och frusit så skalen hade spruckit.

Eftersom jag ändå hade funderat på att göra havtornsglass - där det behövdes två ägg - så bestämde jag mig för att göra det.

Det blev samtidigt "lagerrensning" för havtornen hade bäst-före-datum 14 april 2018. Dessutom hade även grädden kommit för nära kylskåpsväggen och frusit, så den var både grynig och tunn.

Så det var spännande att se om det skulle funka - och det gjorde det faktiskt. Glassen blev lite isig, men annars helt okej. Den smakade inte jättemycket havtorn, men tillräckligt för att det inte skulle bli för syrligt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-11, 14:43
#12

Har inte tagit fram glassmaskinen än för i år, men förhoppningsvis blir det inom de närmaste dagarna. På Livskvalitet iFokus finns en tråd om hemlagad glass där det finns en del tips.

https://livskvalitet.ifokus.se/discussion/1504445/hemlagad-glass


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12, 12:15
#13

Bestämde mig för att testa att göra glass utan glassmaskin idag, d.v.s. den som görs på grädde och kondenserad grädde. Gick igenom mitt lager av kondenserad grädde och insåg att jag inte använder det så mycket som jag trodde jag skulle göra.

Bäst-före-datum uppifrån och ner är:
2012-1025
2014-06-30
2017-08
2019-10-09

Testade de två äldsta och de var fortfarande ätbara. Ville dock inte använda dem till glassen, utan valde istället den näst äldsta.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12, 12:16
#14

För smakens skull bestämde jag mig för att tillsätta vaniljpasta i smeten.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12, 12:16
#15

Vispade ihop alla tre ingredienserna till en smet.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Carmarino
2021-06-12, 12:19
#16

Denna delade jag sedan i tre delar, à ca 2 dl, och smaksatte två av tredjedelarna. Från vänster till höger är det smakerna enbart vanilj, mjölkchoklad och aprikos (med aprikosmarmeladen jag gjorde häromdagen).


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Choklad iFokus är ett gratis disskussionsforum för alla som gillar choklad, oavsett om det är vanlig marabou eller exklusiv Valhrona.Alla är välkommna att dela med sig och ta del av chokladrecept, kunskaper och allt som har med denna mörka läckerhet att göra!
Tarotstollan
2021-09-20, 19:02
#17

Ååååå, vad gott det ser ut!😋
Får väl öppna frysen och ta några skedar av min djupfrysta glass jag har där!

Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!

Carmarino
2021-09-20, 19:06
#18

De blev väldigt söta, så jag tror jag håller mig till mina vanliga glassrecept i fortsättningen. 😊 Tror dessutom att den kondenserade mjölken gör att glassen lägger sig som en hinna i munnen, och det känns inte särskilt trevligt.


¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Upp till toppen