I den här tråden kan vi skriva sådant som vi inte vet var vi ska placera in annars. Det behöver inte handla om choklad, men det är trevligt om det gör det.
Den förra tråden hittar du här.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag var jag på Mikaeli Marknad i Fredriksdalsparken. Brukar aldrig vinna något på chokladhjulet, men i år lyckades det. Fick en fin chokladkaka på första försöket, så den kostade bara 10 kronor. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vad var det för något på insidan på pappret? Eller har du inte öppnat den ännu?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Äsch nu blir jag nyfiken, eftersom de skriver så på omslaget. Kanske rabattkupong på ny kaka?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Såg på Instagram ett recept på hur man gör eget chokladpulver till varm choklad. Det ska jag testa så snart jag varit och köpt Marabou mjölkchoklad. 👍😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vilken tur att jag precis har ätit lunch. Annars hade jag nog blivit lite sugen på en "tårtbit". 😃
Fudge äter jag inte så mycket av numera, och jag tror faktiskt att det är samma företag som var i Södertälje som är orsaken till det. För en hel del år sedan så var det Food Market här i stan, och då var även den engelska fudge-försäljaren där.
Skulle bara ha ett par bitar av de sorter som jag tyckte verkade goda - men jag fick en smärre chock när jag kom till kassan och skulle betala. Det visade sig att jag hade plockat ner över ett kilo fudge i påsen. 😮
Hade visserligen fudgeprovning här hemma med några vänner, och gav bort en hel del på jobbet, men det som blev över räckte för att jag skulle bli botad från allt "fudge-sug" för lång tid framöver. Numera kan jag äta någon enstaka bit, men bara om den är förhållandevis liten - och det är ju inte de engelska fudgebitarna. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Har fyllt på chokladförrådet lite inför julen. Tror att 2,5 kg Callebaut Gold bör räcka till en del Praliner och annat gott. 😃
Chokladen smakar ungefär som gräddkola. Brukar inte vara så förtjust i Callebauts choklad, men den här och Ruby tycker jag är goda.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#9-13. Oj vad godis och jag vil ha alltihopa….åtminstone 10 bitar av alla sorter!😃
#15. De ser väldigt mumsiga ut de där plupparna!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#20 Det går inte att äta för mycket av dem, för då blir det alldeles för sött. De ska avnjutas i små portioner. Så jag har bara ätit några stycken. Var ju tvungen att kolla vad de smakar. Har visserligen ätit dem en gång tidigare, men det är snart ett år sedan, så jag ville testa om de var så goda som jag mindes. Det var de. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#22 De väger nog bara 2-3 gram per "knapp", och det är 2,5 kilo i påsen, så halva påsen är knappast några stycken. Plus att om jag ätit halva påsen på en gång så hade jag förmodligen blivit gravt illamående. Det är ungefär som att sätta i sig ett kilo gräddkola på en gång. 😛
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
De där marknaderna är ju livsfarliga….behöver ju vara miljonär för att kunna köpa bara liiiiite godis!😉🤪
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Såg på Mina foton att du även köpte parmesanost, så då kanske det här kan vara något?
https://mittkok.expressen.se/recept/pasta-med-rokt-sidflask-och-parmesan/
Eller det här (det går ju att byta grana padano mot parmesan).
https://www.ica.se/recept/spagetti-carbonara-med-rokt-sidflask-och-salvia-713490/
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#37. Det var inga dåliga priser de hade, var det styck, hg eller kg priser tro? 40 kr för en riskaka med choklad på det lät extremt dyrt!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#44. Ser ut som en farlig tidning!🤤😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag besökte jag Lakritsboden för första gången. Var nyfiken på vad de hade, och det var väldigt mycket. Mest var det lakrits förstås, men en hel del av den var en kombination av lakrits och choklad.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det här var vad jag fick med mig hem:
En stor burk av Johan Bülows jubileumslakrits, som består av mjölkchokladöverdragen lakrits, pudrad med salmiakpulver. Den är väldigt god, och inuti finns en liten "överraskning" i form av en bit lakrits (tror jag) som har konsistensen av en lite mjuk kola.
Lakritsen från Svart af Hälsingborg är väldigt mjuk och saftig. Den är gravt beroendeframkallande, trots att den inte smakar så jättemycket av hallon, men den är mycket god.
De två kulorna med Haupt-lakrits fick jag med på köpet, och dem har jag inte testat än.
Kunde inte motstå burken med salmiaksalt. Har nämligen en del recept där man ska ha det, men jag har inte vetat var man kunde få tag i det tidigare. Det vet jag nu. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det blev lite "test och rest"-verkstad här hemma idag.
Har några perfekt mogna passionsfrukter, så två av dem använde jag i en tryffel med Valrhona Taïnori 64% choklad. Det är den i den fyrkantiga formen.
I spritspåsen finns en pepparkaksganache på två sorters choklad, nämligen Callebaut Gold och Odense Mörk. Sedan är det även grädde, vit sirap, muskovadosocker, smör och pepparkakskryddor i.
Den ganachen är syndigt god, så jag kommer nog att göra den fler gånger, men då testa andra smaksättningar, eller göra den helt utan smaksättning. Fast jag kommer nog att testa någon annan mörk choklad istället för Odense, och eventuellt testa att bara använda Callebaut Gold.
Sedan ville jag testa att "latmanstemperera" Callebaut Gold, så jag gjorde den i Ruby-formen. Det gick bra, även om chokladkakan gick i bitar när jag tog ur den ur formen. Skulle nog behöva ytterligare ca 10 gram choklad för att den ska bli lite stabilare. Chokladen är i alla fall otroligt god. Den smakar ungefär som Werther's Original. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Var och handlade idag, och såg det här stället med choklad. Nej, jag köpte varken Marabou mjölkchoklad, Toblerone eller Daim. Priset och storleken avskräckte. Det är ca 1,6 kilo choklad i varje kartong. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#63. Oj, det var verkligen en massa choklad. 👍 Jag hade inte haft något emot en Toblerone eller Daim ask av den storleken men som du skrev, priset är lite mastigt. 🤤
Fast om man räknar ihop vad det skulle kosta i lös pris att köpa samma i kg, så blir det nog billigare.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#65 Tror faktiskt inte det. Om jag har räknat rätt så blir det drygt 18 kronor per hekto, och det är väl ungefär vad en 200 grams chokladkaka kostar. Så det är ungefär dubbelt så dyrt.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ok, då är det omslaget man betalar för.😕 Synd!
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Det hade varit kul med en bamse stor Toblerone, att hacka sig igenom med "hammare och skruvmejsel"!😂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Ja, Toblerone är ju inte helt lätt att hacka sig igenom även i mindre storlek. Fast det finns faktisk en video som visar hur man delar Toblerone på enklast sätt (tips nr 9).
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#75. Alltså, det här är en farligt, syndigt och god tråd 😈😉
Jag får nog avsluta mitt konto här inne…..😭
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#86 Ja, det är billigt. Normalt kostar ett 8-pack 45-50 kronor har jag för mig. Kexchoklad brukar kosta runt fem kronor per styck när det är extrapris, så det är ju dyrare.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Nej, jag är kvar men jag blundar när jag ser bilderna!😉😂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#93 Har dålig koll på priset på KitKat, eftersom jag inte är så förtjust i dem. Vad jag kunde se när jag googlade lite så verkar det vara ungefär halva priset eller billigare, så det var nog ett riktigt fynd. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#100 Har ju gjort eget chokladpulver, och om jag vill använda en chokladsked istället så kan jag göra hur många jag vill (nästan). 😃
#7 Upptäckte nu att jag nog har missat att lägga ut bilden på chokladpulvret. ☺️
Nåja, bättre sent än aldrig. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#61 Så här ser mitt chokladlager ut just nu. I min spåkula ser jag att det kommer att minska en hel del de närmaste månaderna. 😃
För beskrivning av vad som finns i lådorna, se tråden om Chokladens dag.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#55 Var nere i stan idag, och passade på att besöka Lakritsboden igen. Hade bara tänkt köpa en påse lakritsdäck och en påse "Bär med mig". ☺️😃
"Heta känslor" från Svart af Hälsingborg är förrädisk. Först känns det som en rätt mesig lakrits. Sedan kickar chilin in, och smaken är kvar i munnen väldigt länge efteråt. Den är god, men föredrar ändå "Bär med mig".
Lakritsdäcken är precis lika goda som jag minns dem.
"God Helg"-lakritsen från Haupt lakrits är en saltlakrits omgiven av vit choklad, saffran och lingon. Känner inte smaken av varken saffran eller lingon, men den är god ändå.
Lakrids B från Johan Bülow är lakrits täckt av choklad och passionsfruktpulver. Gott.
Minns inte vad det var för sorter i påsen med smakprov, men den ljusa smakade lite pepparkaka och smörkola. Mycket god. Den röda hade en ännu tydligare smak av pepparkaka, med betoning på peppar. Väldigt kryddig.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Faktum är att jag fortfarande har några kulor kvar av Johan Bülow-lakritsen jag köpte för nästan en månad sedan. Så jag kommer nog att ha så det räcker till jul åtminstone. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Bildäcken rullade väl ner självmant i ryggsäcken…
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#132. Ja, vinddraget är ju alltid hemskt runt chokladhyllorna!😂
Var nere på Ica i går kväll och då upptäckte jag att de hade fått tillbaka sina Bubs kakor men nu ser de mera ut som "dubbelbitar" bara hälften så stora som kakorna var innan.😕
Men jag köpte en av varje smak ändå, à 6.90 st.🙂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
När du går på toaletten på natten och träffar på en oväntad besökare.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/har-dyker-ormen-upp-i-toan-i-jokkmokk
#134 Så söt. En sådan hade jag en gång i tiden. Min första boaorm. Hade bara haft vattensnokar tidigare. Fick honom när han bara var ett par veckor gammal. Han hette Tjabo. 😍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag hade dött, så mig skrämde du!👻😮
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Vad mycket mumsigt!😮🤤😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag var det dags att "öppna chokladfabriken" igen. Har inte haft tid att göra så mycket choklad den senaste tiden, och i somras var det för varmt. Började med lite tryfflar.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#150 Det är tydligen mest vanligt i södra Sverige. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Sådana maskiner skulle man ha.
#152. Ja, då hann man baka några ton julkakor och godis på en dag!😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#155. Det finns väl frysboxar eller så kan man överraska grannarna med några kilo kakor!😂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag testade jag att temperera ljus choklad, närmare bestämt Callebaut Gold. Har aldrig tempererat ljus choklad tidigare, så jag blev väldigt glad när det lyckades. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Då kan du skicka hem allihopa till mig!😍🤤
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
😮 Va, skall du äta upp alla själv?😭
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Har köpt ischoklad, Fazers liqueur fills, en stor bricka med Ferrero Rocher och en Aladdin ask till mig själv. Det borde väl räcka över julen?
Sen kan jag fylla på igen till nyår…😉😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Det bästa är att på julafton äter jag godis borta…..😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Det är det som är meningen…😂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
För mycket av det goda - till och med för en chokladälskare?😎
http://www.gp.se/nyheter/världen/chokladflod-chockade-tysk-småstad-1.11717088
God Jul!
Har drabbats av en dunderförkylning, som inte verkar gå över i brådrasket. Därför orkar jag inte vara så aktiv här på sajten för tillfället. Tittar dock in via mobilen lite då och då.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Så kladdigt. Tycker inte om när det rinner över. Fast det ska väl vara "artistiskt" gissar jag. 🤪
Kan ju smälta lite choklad och dricka det. Skulle tro att det blir ungefär samma sak. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det går ju inte att äta upp all choklad om den rinner över hela koppen och fatet. Bättre då att ha allting i koppen så man kan dricka upp varenda droppe. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Usch, så kladdigt! Det såg inte ens gott ut, bara äckligt tycker jag!🤐
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag är sista dagen för World Pastry Cup 2019, och snart får vi veta om det svenska laget lyckas ta hem vinsten. De är ju redan europamästare. Har sett en del bilder på konkurrenternas skulpturer och bakverk, och jag tror att det svenska laget kommer att få svårt att vinna. Fast hoppas gör jag förstås.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Det såg gott ut!😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Choklad och jordgubbar passar ju bra ihop, så jag kunde inte motstå de här godingarna. Vet att det är fel säsong, men de doftar verkligen jordgubbar, och smakar faktiskt jordgubbar också. Inte som svenska jordgubbar i juni, men tillräckligt mycket för att de ska vara goda. Fast jag äter dem som de är, utan choklad.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Var nere i stan idag, och passade på att fylla på lagret av salta bildäck. Köpte även en burk chokladöverdragen lakrits. Det är vit choklad med smak av jordgubbe och grädde. Den både doftar och smakar jordgubbar med grädde. 🤤
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tror inte de såldes som lösgodis förr, åtminstone inte självplock. Det var på den tiden när man drev "kiosktanten" till vansinne med att stå och peka "en sån och en sån och en sån…" har jag för mig. 😃
Har inte sett salta bildäck som lösgodis på länge vad jag minns.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag har sett bildäck lite då och då bland lösgodiset men om de är salta eller ej vet jag inte. Antagligen är de det, eftersom jag aldrig köpt dem.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Bildäck är inte jättesalta, men salta är de. De är rätt hårda, men mjuknar man om suger på dem istället för att bita. Jag föredrar salt lakrits, för jag tycker söt lakrits är så "mesig" i smaken.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag blev jag bjuden på en väldig god tårta med chokladbotten och choklad på kanterna. Fyllningen var med bl.a. jordgubb och vanilj.
Det var ett 4-årskalas; därav motivet på tårtan. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#206. Fin tårta och den verkar vara god av din beskrivning! 🤤
#210. Då använder jag tydligen fel hudkräm, för jag tycker det bara blir fler och fler rynkor för varje år som går!🤔
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#207 Tack. Visserligen delar jag födelsedag med 4-åringen, men tårtan var inte till mig. 🙂
#211 Ja, det var faktiskt en av de godaste tårtor jag ätit någon gång.
Det är inte bara hudkräm som krävs för att slippa rynkor. "Rynkfria gener" är också bra att ha. 😉 Är så lyckligt lottad att det finns gott om dem i vår familj - plus att jag aldrig solar. Det hjälper till. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag gjorde jag lite tryffel med kokos, lime, philadelphiaost och Valrhona vit choklad.
Passade också på att testa min nya hjärtform från Pufz. Tempererade bara Callebaut Gold och hällde i formarna. Lyckades nästan få bort alla luftbubblorna. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
😍
Du kanske kan hitta något med katt och choklad….😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Hittade den här längst ner i en låda häromdagen; bäst före 02.11.2011. Jo, det kan nog stämma, för jag köper inte block längre. Den smakar precis lika oljigt fett som jag minns den, så smaken har åtminstone inte förändrats på de här dryga sju åren. 😃
Jo, den är precis lika grådaskig och prickig som den ser ut på bilden. Den har legat för varmt - särskilt i somras, men den hade nog fått "fat bloom" redan innan dess.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Man får nog vara väldigt "chokladnödig" för att vilja äta den!😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Läste om de här lakritspepparkakorna för ett tag sedan, men har inte blivit färdig att köra och kolla om det fanns någon burk kvar förrän i förrgår. Till min stora glädje fanns det en del burkar kvar - och de var nedsatta till under halva priset. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
På måndag börjar jag ett jobb med lång restid. Kommer troligtvis att få ge mig hemifrån vid sextiden på morgonen och är förmodligen inte hemma igen förrän runt sju på kvällen.
Det är en tidsbegränsad anställning på 3-4 månader, men under den tiden kommer jag inte att ha möjlighet att vara särskilt aktiv här. Därför hoppas jag att alla ni fina medlemmar kan hjälpa mig att hålla igång sajten. Kommer naturligtvis att titta in så mycket jag kan, men det blir inte lika ofta som jag har haft möjlighet till innan.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Lycka till med jobbet!👍
Vi får försöka köpa och äta massor av choklad så vi kan skriva om det!😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Igår var det lakritsens dag, så jag gjorde ett besök i Lakritsfabrikens butik här i stan. De hade utförsäljning på bl.a. choklad, så det blev mest det jag köpte. (Fast jag köpte en påse lakrits och en burk lakritspepparkakor också.)
Chokladen var av märket Chocolate Orgániko, som jag aldrig har testat förr. Det var en trevlig bekantskap för den var väldigt god. Sorten på bilden var på extrapris, så det blev köp av en paket med 18 stycken små chokladkakor.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
De hade även extrapris på de andra chokladsorterna, om man köpte två stycken - så det gjorde jag förstås. Den första var en 70 %-ig mörk choklad med apelsin och peppar. Tyckte inte den smakade varken apelsin eller peppar till att börja med, men efter en stund kände jag pepparsmaken. Den var ganska mild, så den var inte störande stark. Apelsinsmaken kände jag däremot inte.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Den andra var också en 70 %-ig mörk choklad, men med smak av "salt från Ibiza". Saltet var ganska ojämnt fördelat i chokladen, men ibland fick man små saltkorn i munnen. Det kunde gärna ha fått vara fler, men chokladen var god ändå.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag blir alltid så besviken på smaksatt choklad för jag vill ha rejäl smaksättning, inte bara hintar av smak. Bäst hade nog varit med 50/50 med choklad och smak.👍
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
På MSC Cruises nyaste fartyg MSC Bellissima (och även på systerfartyget MSC Meraviglia) har man satsat på ett exklusivt chokladcafé på promenaden mitt i fartyget. Rederiet har valt att samarbeta med Jean-Philippe Maury som även fått namnge caféet. Han är en fransk prisbelönt konditor specialiserad på choklad.
http://www.seafun.se/blogg/njut-av-choklad-i-alla-former-till-havs/
Äntligen långhelg och ledigt från jobbet. Det tar på krafterna att vara borta 12 timmar om dygnet, varav restiden är närmare 3,5 timmar.
Igår slutade vi dock 12.00, och eftersom jag arbetar i Malmö så tänkte jag passa på att besöka de två chokladbutikerna jag känner till där. Så jag tog bilen till jobbet för en gångs skull, och när jag slutat för dagen körde jag först till Cacaofoni och sedan blev det ett besök på Malmö chokladmuseum och Malmö chokladfabrik (de ligger i samma hus). Mer om det kommer i egna trådar så snart jag hinner skriva om det.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Idag lagade jag en stor gryta köttfärssås, så att jag har mat att ta med till jobbet nästa vecka.
Testade att lägga i två bitar Valrhona Otucan mörk choklad 69 % i såsen. Kände ingen chokladsmak, men såsen var mustig och god i alla fall. Fast jag vet förstås inte om det berodde på chokladen. 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
När jag skulle göra såsen så kom jag på att jag hade chili i frysen, som jag alltid glömmer att använda i matlagningen.
Det är egenodlad chili, men jag minns inte när jag frös in dem. Såvitt jag vet så är det minst 6-7 år sedan jag odlade chilin, så jag var osäker på om den fortfarande gick att använda. Gjorde nämligen ingenting med den när jag frös in den, utan lade den bara i burkarna som den var.
Kan tala om att det fortfarande är kraft kvar i den. Tog en av varje i burkarna, plus en grön chili som jag hittade ensam i en påse i frysen, och körde dem i mixern. När jag öppnade locket på mixern så fick jag en hostattack av ångorna. Så jag nöjde mig med de fyra i såsen.
Först när jag smakade av såsen så tyckte jag inte den smakade så mycket av chilin, men efter några sekunder kom smaken - och den var stark. Så min chili har klarat av att vara fryst i flera år och ändå bevarat styrkan.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vände på burken och såg det här.
Nåja, jag öppnade en av burkarna och provsmakade. Majskornen smakade precis som de skulle, så jag hällde i dem i såsen.
Så ni som är preppers behöver inte vara oroliga om era konserver har passerat bäst-före-datum med flera år - de går säkerligen att äta ändå, bara burkarna är hela. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ja, den var faktiskt väldigt god. Den såg dessutom ännu godare ut när den hade puttrat färdigt efter några timmar. 👍
Konserver håller länge, bara burken är hel så att inga bakterier kan komma in i den. Tror att jag några fler burkar stående i skafferiet, med bl.a. ananas. Misstänker att de är nästan lika gamla, så det är nog dags att baka något med ananas snart. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Härligt att se att det är fler än jag som testar och lägger i lite annorlunda saker i såser och grytor.
Blir säkert gott till spagetti med majs och köttfärssås.
Så länge man vet vad som är i och det är ingredienser som man äter i vanliga fall, så smakar det säkert gott! 👍
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Du menar gnocchi gissar jag? 🙂
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#258. Varför står det gnocchi och en länk till en Ica sida? 🤔
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#263 För att det var ICAs gnocci-pasta jag använde. Försökte länka till den, men de vill ju alltid att man ska välja butik så länkningen blev fel. Tog bort den.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ok, då fattar jag.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Såg nu ikväll att Marabou släppt en ny kaka inför sommaren med Hallon smak. Såg det på en reklamaffisch utanför affären på hemvägen, så jag får kolla nästa gång jag går dit om de har den.
https://www.marabou.se/produkter/hallon?p=29858&r=24009
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Köpte Fazers nya kakor i går med Dumle och Tutti Frutti.
Smakade på båda, gjorde som jag alltid gör med choklad med fyllning, jag smälter chokladen i munnen och sparar det "gottaste" till sist!
Dumle kulorna inuti smakade inte riktigt som vanliga Dumlekolor brukar, var lite konstgjord smak på dem.
Tutti Fruttin hade kunnat bli en riktig höjdare, då jag verkligen gillade den smaken ihop med choklad men som vanligt alldeles för lite "godis" i, det behövde tripplats. Då hade den varit perfekt!
Varför är de alltid så snåla med fyllningen?
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#268 Har inte provat min Tutti Frutti än. Hoppas jag får en med mer fyllning i än den du fick. Dumle-choklade smakade inte särskilt mycket Dumlekola tyckte jag. Tror inte jag hade kunnat gissa vad det var om jag inte läst på omslaget.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
#270 Skulle tippa på att alla de chokladbollarna jag gjorde förra helgen (33 stycken) kostade ungefär 25-30 kronor totalt. Och då var de ändå gjorda på exklusiv kakao och ekologiska havregryn. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Ur boken "Oväntat vetande om mat":
Chokladglass kan minska psykisk stress.
Får nog ta fram glassmaskinen snart. 😃
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Låter som ypperligt bra medicin!😃
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Kommit på att jag inte gillar att äta choklad när det är varmt. 🤦♂️
Det ligger 3 choklad kakor i skafferiet och jag vill inte ens titta på dem…
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Köpte för första gången Toms Jordgubbsstång kaka och KitKat Ruby Cocoa Beans kaka nu ikväll.
Har inte smakat på dem ännu.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Spännande. Du får recensera dem sedan. Kan inte minnas att jag sett någon av dem när jag varit och handlat, men jag har å andra sidan inte letat efter dem heller.
Såvitt jag vet är KitKat Ruby vanlig KitKat som är täck med Ruby-choklad istället för mörk choklad, men jag är inte säker. Du får berätta sedan om det var någon annan skillnad på den och den vanliga.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Jag har ätit upp KitKat Ruby och den var god. Smakade nog som vanlig KitKat tror jag, tvisten var väl att det var en syrlig eftersmak på den.
Kanske skulle föreställa lite jordgubbssmak?🤔 Kommer att köpa den igen, när jag känner för det.
Toms jordgubbskaka smakade inte så mycket tyckte jag, antar att den söta chokladen tog över jordgubbssmaken. Det enda som jag kände var de lite sega bitarna.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Hmmm, choklad och pepparkaka…tja det funkade ju i Dumlekolor så varför inte?👍
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Smaka bör man annars dör man, som någon myntade.
Jag skall absolut köpa den!🙂
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Idag bakade jag brownies med chokladtryffel. Det var mycket kakao i browniesmeten och väldigt mycket choklad i tryffeln. Eftersom kakan var så mäktig skar jag den i små bitar, så det blev mer som konfekt än som kaka.
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Och de smakade…?😉
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Väldigt gott. 😃
De var mitt bidrag till knytkalaset på kräftskivan igår. Eftersom jag vet sedan tidigare att de flesta inte orkar äta några större bitar kaka till kaffet så gjorde jag de här istället. Kakan var väldigt populär och bitarna tog slut rätt snabbt. Hade förstås med mig fler än de som syns på bilden. 😉
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Vet att jag köpte någon chokladkaka för några år sedan som det var popcorn i, kan det ha varit Fazer?
I vilket som helst tyckte jag den var god, enda felet var att popcorns - bitarna var så hårda så jag riskerade tänderna på vissa bitar.
Tyvärr blev den inte långlivad i hyllorna!😕
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!